Miro Kollár: Tu nie sme v rozprávke. Ak to Igor Matovič nevie a nechce robiť, nech odstúpi
14 | 03 | 2021 I Jozef Uhlárik

Úvahy Igora Matoviča, že sa na približne pol roka stiahne z postu premiéra niekoho úprimne pobavila, iného zdesila. Zaujímavou formou na nápad nášho premiéra zareagoval poslanec Miroslav Kollár.


Nad nápadom Igora Matoviča sa najskôr v statuse na sociálnej sieti pozastavil nezaradený poslanec Národnej rady, ktorý vystúpil z klubu strany Za ľudí, a tiež primátor Hlohovca Miroslav Kollár. Šokovaný z toho čo premiér vymyslel len dúfa, že to je hoax a nie jeho reálne zmýšľanie.
Nápadu nechať krajinu bez vedenia sa nemôže venovať žiadny zodpovedný človek

„Riadenia krajiny nie sú Dobšinského Prostonárodné povesti,“ píše hneď v úvode Miroslav Kollár. Vzápätí dodáva: „Tu nie sme v rozprávke, v ktorej múdra dievka dokáže prísť „ani vo dne ani v noci, ani pešky ani vozky, ani oblečená ale ani nahá“. Slovensko nemôže byť v čase najväčšej krízy od II. svetovej vojny s premiérom aj bez premiéra. Ak to Igor Matovič nevie a nechce robiť, nech odstúpi,“ konštatuje Kollár.

„A všetci tí, ktorí mu pomáhajú v tejto konštrukcii s presvedčením, že páchajú menšie zlo, nech zvážia, či podkopávanie ústavných základov štátu je naozaj tým menším zlom. Aj keď rozumiem, že ako cena za chvíľku vládnutia bez Igora Matoviča sa im to tak môže javiť,“ končí svoj status nezaradený poslanec a primátor Hlohovca v jednej osobe.



„Chcem veriť, že úvahy o päťmesačnom stiahnutí sa Igora Matoviča do úzadia sú iba hoaxom. A nikto sa skutočne reálne nezaoberá touto možnosťou. Nápadu nechať krajinu bez vedenia v čase najväčšej povojnovej krízy nemôže žiadny zodpovedný človek venovať ani minútu,“ dodáva ešte v krátkom status Miroslav Kollár.

Matovič prichádza so “šalamúnskym nápadom”. Chvíľu nebude tak celkom premiérom
Ani po dlhých vyjednávaniach nie je koaličná kríza v slovenskom parlamente ešte stále zažehnaná. Dôkazom toho sú aj tohtotýždňové vyjadrenia Richarda Sulíka, na základe ktorých je zrejmé, že je potrebné prísť s nejakým novým nápadom, informuje... Čítať ďalej
13 | 03 | 2021 | Diana Zaťková