Riaditeľ švajčiarskeho reťazca odmieta v prevádzkach rúška, aj očkovaných. Tvrdí, že ide o princíp 
13 | 03 | 2021 I Robert Bačinský

Generálny riaditeľ švajčiarskeho reťazca s potravinami ide úplne proti systému. „Od leta 2021 nebudeme očkovaným ľuďom proti Corone umožňovať vstup do našich prevádzok. Prosíme tiež ľudí, ktorí nosia rúško na tvári, aby ho zavesili na stojan pre rúška pri vchode,“ oznámil. Správu prináša portál Slovenské noviny.


Portál Slovanské noviny prináša správu zo Švajčiarska. Zatiaľ čo propagácia vakcín je v médiách v plnom prúde, nový výkonný riaditeľ popredného švajčiarskeho reťazca s potravinami Migros, Patrick Frischluft, po konzultácii s predstavenstvom, zásadne mení stratégiu.

„Od leta 2021 nebudeme očkovaným ľuďom proti Corone umožňovať vstup do našich prevádzok. Prosíme tiež ľudí, ktorí nosia rúško, aby ho zavesili na stojan pre rúška pri vchode. Duševné choroby našich zamestnancov za posledných pár mesiacov prudko vzrástli – ukážte opäť svoju tvár a venujte zamestnancom Migros úsmev, ktorý potrebujú,“ žiada nový výkonný riaditeľ.

Spoločnosť Air France zavádza Covid pas ako pokus o „budúci cestovný pas“
12 | 03 | 2021 | Diana Zaťková

Namiesto otázok spŕška urážok

Keď táto správa vyšla, médiá sa na nového generálneho riaditeľa vrhli ako dav štekajúcich psov. Titulky ako „Rasistický škandál v spoločnosti Migros“, „Migros odmieta švajčiarske hodnoty“, „Nový výkonný riaditeľ diskriminuje tých, ktorí myslia inak“, „Kde sú ľudské práva?“ a dokonca aj „Moderné vydieranie u Migrosa“, zaplavili švajčiarske noviny. Švajčiarsky investigatívny a informačný portál GnueHeuDunge, snáď ako jediný, prišiel namiesto urážok, s otázkou. Chceli vedieť, „prečo?“ Prečo prišlo k tejto zmene stratégie firmy.

„Očkovaní pestujú slepú poslušnosť a sú nebezpečenstvom pre našu demokraciu, pre naše občianske práva, pre blaho našich detí a blaho nás všetkých do budúcnosti. Vymývajú im mozgy už viac ako rok a slepo nasledujú plán našej vlády, bez ohľadu na stratu. Ako nový výkonný riaditeľ nemôžem niesť zodpovednosť za to, že títo ľudia sú teraz zvýhodňovaní a stavaní na piedestál. Nechápte ma zle, bolí ma srdce, že takto hrubo diskriminujem ľudí. Ale v hĺbke duše viem, že je nesmierne dôležité ísť teraz príkladom, “ odpovedal Patrick Frischluft.

Očkujeme, očkujeme a aj zaočkovaní musia sedieť doma na zadku
11 | 03 | 2021 | Ivan Mihale


„Toto šialenstvo trvá už rok. Po prvej a druhej vlne sa teraz hovorí o tretej. Fakt neviem, ako dlho potrvá, kým si uvedomíte, že to nie je nič iné ako klamstvo. Väčšina ľudí potrebuje test, aby vôbec vedeli, že sú chorí. Test, o ktorom sám vynálezca uviedol, že nie je schválený na diagnostické použitie. Chrípka vyhasla a v súčasnosti prebieha obrovská kampaň, aby sa v tejto krajine čo najviac ľudí podvolilo očkovaniu. Vakcíne, ktorá je nebezpečnejšia ako samotný vírus.

Vakcína, ktorá je nedostatočne preskúmaná a aj po nej mali očkovaní ľudia pozitívny test na Covid-len alebo boli chorí s rôznymi vedľajšími účinkami. A tí ľudia, ktorí to absolvujú majú byť odmenení. To sa nesmie stať a tomu chceme ísť príkladom. Preto bude od leta 2021 Migros uprednostňovať ľudí, ktorí to nedokážu zosúladiť so svojím svedomím. Tí, ktorí stále myslia za seba, veria svojmu imunitnému systému a nielen slepo, ospravedlňte tento výraz, veria všetkému, čo sa nám naservíruje,vysvetlil riaditeľ.
Žiadne rúška, radšej hudba

Generálny riaditeľ na záver svojich vysvetlení šokuje ešte jednou príjemnou novinkou. Reťazec totiž oznamuje, že rovnako skončia v spoločnosti Migros covidové oznamy. Namiesto toho bude znieť iba hudba z 60., 70. a 80. rokov. „Podporuje to stimuláciu vibrácií a energetických frekvencií u nakupujúcich, aby sa nakupovanie v spoločnosti Migros stalo zážitkom,“ presadzuje riaditeľ.

„Začala sa tretia vlna“ – vyše 14 000 (!) nových infikovaných v Nemecku
Rok po vyhlásení pandémie Svetovou zdravotníckou organizáciou (WHO) je Inštitút Roberta Kocha presvedčený, že v Nemecku sa začala tretia vlna koronavírusu, píše nemecký Bild. Čítať ďalej
11 | 03 | 2021 | Ingrid Vrabcová




!!! POZOR !!!

Ide o satirický článok.


Zámerom autora bola snaha poukázať na fakt, že už rok sú medzi nami aj ľudia, ktorí premýšľajú inak a ktorí sú prenasledovaní ako „odporcovia očkovania“, „popierači korony“, „konšpirátori“ a mnohými ďalšími dehonestujúcimi označeniami. Pohľad na celú situáciu však môže byť v spoločnosti aj opačný, a preto vznikla aj táto zámerne prehnaná fiktívna správa.


Bolo by žiadúce, keby sme aj v budúcnosti zostali ľuďmi, ktorí môžu slobodne a bez diskriminácie rozhodovať o tom, v čo veria a ako sa chce každý chrániť.