Radičová o prihlasovaní sa na očkovanie: "Je to spackané a ponižujúce"
13 | 03 | 2021 I Michal Filek

Expremiérka Iveta Radičová v statuse kritizuje nepodarený a zlyhávajúci systém registrácií občanov na očkovanie. 


Prihlasovanie na očkovanie sa, podľa nej, opäť zmenilo na preteky v klikaní, pokiaľ teda systém vôbec funguje.

"Patrím do vekovej kategórie, ktorá sa môže registrovať. Chcem sa dať zaočkovať, ale som zdravá, mám prácu z domu, môžem dodržiavať pokyny na rozdiel od starších, chorých, ohrozenejších či chodiacich do práce, ktorí potrebujú vakcínu skôr," začala svoj status Radičová.

Aj preto sa na kolektívnom číhaní na okamih sfunkčnenia systému a potom na pretekoch v klikaní nezúčastnila.

"Je však nedôstojné a neospravedlniteľné, že sa štát takto správa k občanom a vystavuje ich takémuto stresu a napätiu. V iných krajinách môže systém fungovať spoľahlivo a dôstojne tak, aby občanom čo najviac uľahčil situáciu, len u nás znovu ďalšia vec, ktorá nefunguje? Experti už dávno ponúkali lepšie riešenia, ktoré fungujú v zahraničí (založené na pozývaní najmä starších ľudí, ktorí neovládajú internet, napríklad poslaním SMS či vytvorením čakacieho zoznamu s následným pozývaním). Akokoľvek, toto bolo a stále je riadne spackané a ponižujúce."

 

Fico: Vieme o úlohe veľvyslanectva USA, ktorú zohralo v roku 2018 po vražde Kuciaka a jeho priateľky
3. marca 2021 sa prezidentka Čaputová stretla s predstaviteľmi vládnej koalície. Riešili vládnu krízu. V tom istom čase sa po záhrade prezidentského paláca prechádzala veľvyslankyňa USA s poradkyňou prezidentky Čaputovej Janou Kobzovou. „Je... Čítať ďalej
13 | 03 | 2021 | Petra Demková