Porsche Diega Maradonu sa predalo za rozprávkovú sumu
12 | 03 | 2021 I Timotej Dudka

V prepočte na eurá ide o rozpávkovú sumu takmer pol milióna. Za toľko sa predalo nenápadné Porsche 911 generácie 964. Jeho prvým majiteľom bol totiž legendárny futbalista Diego Maradona. Novému majiteľovi vôbec nevadilo, že s ním jazdil len chvíľu, píše portál Novinky.cz.




Legendárny futbalista Diego Maradona je najviac spojený s pôsobením v Neapole či v národnom tíme Argentíny. Avšak v sezóne 1992 - 1993 kopal rovnako za španielsku Sevillu. Keď tam žil, jazdil strieborným Porsche 911 Carrera 2 Cabriolet generácie 964. Práve tento kúsok bol dostupný na online aukcii usporiadanej domom Bonhams medzi 3. a 10. marcom tohto roka.






Aukčný dom odhadoval výslednú cenu medzi 150 až 200 tisíc eur, Maradonove meno v dokladoch však cenu vytiahlo násobne vyššie - na 483 tisíc eur. Nie že by nebolo samo o sebe aspoň trochu vzácne, je to jeden z 1200 kusov Carrery 2 Works Turbo Look, automobil má teda dizajnové prvky vrcholovej verzie Turbo. Všetky jeho diely sú pôvodné a nedávno prešiel servisom u špecialistu v Nemecku.




Napriek tomu za astronomickou cenou stojí obyčajné Maradonove vlastníctvo, rovnaké auta je v bežnej inzercii možné nájsť za ceny zhruba od 70 do 150 tisíc eur v závislosti s najazdenými kilometrami.


Lekár: Maradona spáchal samovraždu
Maradonov lekár Alfredo Cahe prišiel s informáciou, že Diego spáchal samovraždu. Informáciu priniesol portál sport.sk. Čítať ďalej
19 | 12 | 2020 | Michal Filek