Jankovská je stále na psychiatrii. Kto je tajomný mladý muž čo ju tam bol navštíviť?
12 | 03 | 2021 I Jozef Uhlárik

Monika Jankovská leží stále na psychiatrickom oddelení, hoci už s monitorovacím náramkom na nohe. Chodí ju do nemocnice navštevovať jej syn?


Bývalá štátna tajomníčka na ministerstve spravodlivosti Monika Jankovská sa po tom, ako ju opätovne zadržali kukláči pri prepustení z väzby psychicky zrútila. Už niekoľko dní leží na psychiatrickom oddelení trenčianskej nemocnice a na nohe má monitorovací náramok. To znamená, že sa môže pohybovať len v určitom rozsahu, informuje portál cas.sk.
Jankovská stále leží na psychiatrii, už však aj s monitorovacím náramkom na nohe

Elitní policajti zadržali a opätovne chceli vziať do väzby Moniku Jankovskú v prípade trenčianskeho podniku Fatima, kde je spoluobvineneá aj s expolicajnými šéfmi Tiborom Gašparom a Robertom Krajmerom. Po tomto ich úkone sa však Jankovská psychicky zrútila a skončila tak na psychiatrickom oddelení. Okresný súd v Trenčíne však medzitým rozhodol, že síce vidí dôvody kolúznej väzby, no na ich odstránenie stačí monirovanie náramkom. Jankovská je tak už od začiatku týždňa formálne voľná. Podľa jej advokáta Petra Erdősa je ťažké odhadnúť, kedy jej doktori povolia z psychiatrie odísť. „Nemám inú informáciu ako takú, že stále je hospitalizovaná,“uviedol advokát. Nový Čas však v stredu pred nemocnicou zachytil biely mercedes, v ktorom sa pravidelne vyvážala práve Jankovská v čase, keď bola ešte političkou. Z neho vystúpil mladý muž podobajúci sa na Jankovskej syna s čiapkou na hlave a respirátorom.

Vzápätí si to namieril práve na oddelenie psychiatrie, kde strávil približne dve hodiny. Následne odišiel do vedľajšieho pavilónu, kde by mal ležať jeho otec Tibor Jankovský, s ktorým sa expolitička rozviedla v roku 2018. On len pred pár dňami spadol z 30-metrovej výšky a poranil si chrbticu, panvu a mal podozrenie aj na vnútorné poranenia. Ako často a či synovia Jakub a Martin v nemocnici navštevujú svojich  rodičov advokát Jankovskej povedať nevedel.„Neviem o tom, nemám takéto informácie. Prijímanie návštev závisí od nemocnice,“ dodal Erdős.

Monika Jankovská sa môže usmievať. Súd ju pustil na slobodu! A s ňou aj sudcu Molnára
Bývalá štátna tajomníčka Monika Jankovská môže byť konečne spokojná. Najvyšší súd ju dnes prepustil z väzby na slobodu. A s ňou aj sudcu Richarda Molnára. Čítať ďalej
04 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik

Právny koncipient Jakub, syn Moniky Jankovskej, vraj za mamou nebol. A čo jeho brat?

Moniku Jankovskú navštevoval jej syn Jakub vo väzbe aj ako advokátsky koncipient. Dostal sa tak k nej napriek tomu, že bola v kolúznej väzbe a iné návštevy by musel schvaľovať vyšetrovateľ či prokurátor. Nový Čas kontaktoval aj syna Jakuba Vaska s otázkou, či navštívil v stredu mamu. Advokátka Lenka Charvátová, u ktorej je koncipientom, uviedla, že ona ani Jankovskej syn ju v nemocnici navštíviť neboli. Na otázku, či tam bol jeho brat Martin, neodpovedala. Podľa vyhlášky hlavného hygienika sú návštevy v nemocniciach zakázané. Výnimky sú pri návšteve „osôb, ktorým je poskytovaná paliatívna starostlivosť, sú ťažko choré alebo umierajúce“. Osoby sú však pri návšteve povinné dodržiavať protipandemické opatrenia.

Jankovská toho určite veľa vie, ale ak chce ísť na slobodu, musí toho povedať oveľa viac
Bývalá štátna tajomníčka Monika Jankovská sa už po niekoľkýkrát usilovala o prepustenie z väzby, no opäť márne. Prokuratúra ani súd na to totiž zatiaľ nevidia žiadny dôvod. Čítať ďalej
25 | 01 | 2021 | Jozef Uhlárik ml.