Šéf bratislavského pohrebníctva končí. Za pochovávanie obetí Covid-19 účtoval horibilné sumy
11 | 03 | 2021 I editor01hd
Šéf bratislavského pohrebníctva Marianum Boris Šramko končí vo funkcii. Za pochovávanie obetí Covid-19 účtoval horibilné sumy. A z troch vakcín určených pre pohrebníctvo si uchmatol jednu pre seba a dve dostala administratíva, píše Pluska.

Dočasným riadením pohrebníctva je poverený súčasný zamestnanec mestského pohrebníctva Juraj Kšiňan. Informovala o tom hovorkyňa hlavného mesta Katarína Rajčanová.

"Konanie riaditeľa pohrebníctva Marianum je neospravedlniteľné. Bez pochýb je správne, že pracovníci Marianum používajú ochranné prostriedky pri zaobchádzaní so zosnulými pozitívnymi na COVID-19, aj keď tento postup hlavný hygienik priamo nenariaďuje. Ceny za tieto opatrenia, ktoré sa riaditeľ rozhodol účtovať pozostalým, boli ale neprimerané, nevhodné a nedôstojné," uviedla Rajčanová.

Okrem toho mesto odsúdilo aj konanie Šramka v zaobchádzaní s vakcínami, ktoré boli pohrebníctvu k dispozícii ako kritickej infraštruktúre. Namiesto toho, aby tri vakcíny podal najviac ohrozeným zamestnancom, využil ich pre seba a dve administratívne pracovníčky. "Za tento postup riaditeľa mestskej organizácie sa obyvateľkám a obyvateľom nášho mesta ospravedlňujeme," informuje hovorkyňa mesta.

Johnson & Johnson môže mať problémy s dodávkou vakcín!
Najprv prišla objednávka príliš neskoro a na malý počet vakcín, potom AstraZeneca zas nemohla dodať toľko, ako prisľúbila. Teraz hrozí ďalšia rana pre hrboľatú očkovaciu kampaň EÚ, píše nemecký Bild. Čítať ďalej
11 | 03 | 2021 | Ingrid Vrabcová


"Marianum zároveň viac nebude pozostalým účtovať príplatky za bezpečnostné opatrenia pri základnom zaobchádzaní so zosnulými po COVID-19 a poplatok za tieto opatrenia pri doplnkových službách znižuje na absolútne minimum," uviedla Rajčanová.

Pracovníci pohrebníctva budú mať pri práci adekvátnu ochranu, ktorá prináša aj zvýšené náklady. Dvadsať zamestnancov Marianumu už podľa nej prekonalo alebo momentálne má koronu a desiatky ďalších sú v karanténe.

Už to vie aj provládny Denník N: Kvôli zlým rozhodnutiam Matovičovej vlády zomierajú tisíce
11 | 03 | 2021 | editor01hd