Bratislava: Kto bol skutočným autorom názvu hlavného mesta Slovenska?
11 | 03 | 2021 I sefredaktor
Preklad: Redakcia HD 11/03/2021

Sláva tým, ktorí sa stali bratmi“. To je podľa ruského historika, bádateľa a spisovateľa Georgija Sidorova ozajstný význam slova Bratislava. Malo vzniknúť ešte v 3. storočí, keď slovanský vojvodcovia Bravlin a Sloven porazili Gótov na území dnešného hlavného mesta Slovenska.Uviedol portál Gsidorov.ru.

 

Hoci sa neoficiálne považujú za tvorcov súčasného názvu hlavného mesta Slovenskej republiky Štúrovci až v 19. storočí, údajne je tomu úplne inak.

Štúrovci sa možno len inšpirovali

Názor o pôvode vzniku slova Bratislava sa zrodil zrejme kvôli tomu, že Štúrovci mali zvyk pridávať si k vlastným menám ešte jedno rýdzo slovanské. A tak pomenovanie mesta, kde vo svojich časoch pôsobili, vraj vzniklo spojením dvoch slov „brat a sláva“. Teda Bratislava.

Skutočný význam slova Bratislava má byť ale „sláva tým, ktorí sa stali bratmi“. Aspoň tak to vo svojej knihe Chronologicko-ezoterická analýza rozvoja súčasnej civilizácie. 6.časť. Systém a všeobecné zjednotené zákony vesmíru tvrdí ruský historik, bádateľ a spisovateľ Georgij Sidorov.

Bravlin a Sloven

„Tými, ktorí sa stali bratmi“ boli podľa Sidorova dvaja vojvodcovia Bravlin a Sloven. Bravlin  mal byť predstaviteľom ríše Tartária a Sloven Južnej Rusi s vtedajším názvom Ruskolaň. Ríše Tartária i Južná Rus boli nasledovníkmi pradávnej vlasti Slovanov Hyperborea.

Za bratov sa Bravlin a Sloven navzájom vyhlásili po spoločnom víťazstve nad Gótmi, ktorí boli v podstate následníkmi Rímskej ríše. K víťaznej bitke malo dôjsť približne na území dnešnej Bratislavy na konci 3. storočia po narodení Krista.