Toto myslia vážne?! Odborníci volajú po posilách a oni nám pošlú vitamíny
10 | 03 | 2021 I Ivan Mihale
Nemocnice sú
Nemocnica v Považskej Bystrici kolabuje: Má 143 COVID pacientov, ďalších posielajú stovky kilometrov
10 | 03 | 2021 | editor01hd
, rieši sa nedostatok pľúcnych ventilácii, krádež aj vyčerpanosť personálu. Sme v stave ako Bergamo v marci minulého roka. Doslova sa rozhoduje koho pripoja na prístroje a koho nie. No chcú nám poslať vitamíny.

Oneskorený a nemiestny balíček

„Kým odborníci volajú po posilách a dodržiavaní opatrení, kabinet skúša aj ďalšiu cestu. Sú ňou podľa informácií Hospodárskych novín vitamínové balíčky. Tie by mali rodiny dostávať spolu s respirátormi. Návrh je na stole, čaká sa už len na dohodu rezortov zdravotníctva a investícií, “ uvádza sa v denníku.

Podľa zistenia novín je tento ďalší nezmyselný projekt na stole už dlhší čas. Nevadí, že odborníci od začiatku pandémie volali po správnej životospráve a potrebe podpory imunitného systému. Spomínali sa vitamíny C, D3, K2 a taktiež odporúčali zinok vo forme pikolinátu zinočnatého.

Nemocnica v Považskej Bystrici kolabuje: Má 143 COVID pacientov, ďalších posielajú stovky kilometrov
10 | 03 | 2021 | editor01hd


Takáto „skvelá“ novinka je opäť z dielne ministra zdravotníctva Mareka Krajčího. Jeho ľudia o nej rokujú s ministerstvom investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie, ktorému velí Veronika Remišová. Podľa HN sa celá akcia má financovať z eurofondov, ktoré má na starosti Remišová.

Čo všetko bude v štátnom covidovom balíčku a komu ho budú zasielať, nateraz nie je známe. Taktiež nie je známe, koľko bude takáto „vitamínová bomba“ stáť. A či by nebolo rozumnejšie financie využiť na iný účel.
Pán Boh nás ochraňuj

„Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie spolu s ministerstvom zdravotníctva hľadajú možnosti ako z eurofondov pomôcť rizikovým skupinám obyvateľov pri ochrane pred covidom. Hľadáme možnosti ako v oblasti zabezpečenia vitamínov, tak aj respirátorov. Bližšie informácie zverejníme po sfinalizovaní návrhov," reagovali z Remišovej ministerstva.

Návrh vitamínových balíčkov prichádza krátko po tom, čo vládni predstavitelia zachraňujú takmer všetko, čo „zbabrali“. Napríklad nové dodávky vakcín AstraZeneca, ktoré ostatné krajiny odmietli a nechcú s nimi očkovať. Alebo neustále problémy s portálom registrácie na očkovanie. V čase, keď nám zmrelo takmer 8 000 ľudí a zdá sa, že pandémia vrchol už dosiahla, je zasielanie balíčkov skutočne na smiech. Pán Boh Nás ochraňuj.

https://www.hlavnydennik.sk/2021/03/10/ludia-zufalo-zhanaju-ivermektin-aj-u-veterinarov-jedia-pastu-pre-kone-piju-olej-pre-vtakov/