Nemocnica v Považskej Bystrici kolabuje: Má 143 COVID pacientov, ďalších posielajú stovky kilometrov
10 | 03 | 2021 I editor01hd
V nemocnici v Považskej Bystrici majú už druhý týždeň takmer naplnené kapacity lôžok pre pacientov s ochorením COVID-19. Lôžka s umelou pľúcnou ventiláciou sú plné. Situácia je kritická. Nemocnica je na hranici kapacít.

TASR o tom informoval riaditeľ nemocnice Igor Steiner.

„Hospitalizovaných máme 143 pacientov s ochorením COVID-19, z toho desať pacientov je na umelej pľúcnej ventilácii a ďalších sedem je na vysoko prietokovom dýchacom systéme. Momentálne máme iba dve voľné kyslíkové lôžka. Zvyšok voľných miest sú nekyslíkové, aj to prevažne na psychiatrickej časti, keďže máme samostatnú COVID psychiatriu,“ povedal riaditeľ.

V poslednom týždni žiadalo vedenie nemocnice o spoluprácu ministerstvo zdravotníctva a ostatné nemocnice na Slovensku. „Keďže plné sú už aj všetky okolité nemocnice, už týždeň vozíme pacientov do rôznych nemocníc vzdialených aj stovky kilometrov, naposledy aj do Michaloviec či Nových Zámkov,“ doplnil Steiner.

Situáciu by podľa neho mohli zlepšiť dve nové umelé pľúcne ventilácie, ktoré pre nemocnicu kúpilo mesto. V najbližších dňoch dostane nemocnica v Považskej Bystrici štyri vysoko prietokové dýchacie prístroje od zriaďovateľa – Trenčianskeho samosprávneho kraja.

Ľudia zúfalo zháňajú Ivermektín aj u veterinárov. Jedia pastu pre kone, pijú olej pre vtákov!
10 | 03 | 2021 | editor01hd