Norbert Bödör odmietol všetky obvinenia: Nikdy som nebol a ani nie som členom zločineckej skupiny
10 | 03 | 2021 I sefredaktor
Väzobne stíhaný nitriansky podnikateľ  Norbert Bödör  odmietol na výsluchu všetky obvinenia. "Nikdy som nebol a ani nie som členom zločineckej skupiny," cituje jeho vyhlásenie pred pred vyšetrovateľom NAKA  portál tvnoviny.sk.

 

Norbert Bödör odmieta, že by bol alebo je členom nejakého gangu. Vyplýva to z jeho poslednej výpovede na policajnom prezídiu. Na výsluch do Bratislavy ho priviezli z ilavskej väznice v piatok minulý týždeň (5.3.).

„Trvám na tom, že som nikdy nebol a ani nie som členom žiadnej zločineckej skupiny. Zároveň odmietam existenciu akejkoľvek zločineckej skupiny, tak ako je popísaná v uznesení o začatí trestného stíhania," zdôraznil obvinený. Norbert Bödör.

 
Závažné obvinenia

Nitrianskeho podnikateľa stíhajú v rámci akcie Očistec pre založenie, zosnovanie a podporovanie zločineckej skupiny, pre prijímanie úplatku aj podplácanie. Práve on mal stáť na čele gangu, ktorý mal mať svoju pevnú štruktúru.

Bödör podľa obvinenia rozhodoval o jednotlivých prípadoch, ako ich majú policajti „vyriešiť", dokonca mal vraj odovzdávať peniaze za takúto „prácu". Tieto pokyny mali od neho preberať vtedajšie policajné špičky na čele s Tiborom Gašparom.

Skupina takto podľa vyšetrovateľa NAKA lustrovala, sledovala či dokonca aj odpočúvala nepohodlných. V ich hľadáčiku sa objavili viacerí. Napríklad ešte vtedy opozičný politik Igor Matovič či advokát Daniel Lipšic.

Citlivé informácie mali potom policajti  posúvať Bödörovi a ten ich mal zase odovzdávať ďalej. Podľa uznesenia niektoré zistenia končili v rukách politikov strany Smer-SD.

Nitriansky oligarcha aj toto absolútne popiera. „Spájanie skutku so stranou Smer-SD považujem za snahu vydobyť politický kapitál, očierňovanie, kriminalizáciu účelovo vytypovaných osôb za súčasť mocenského boja," uviedol na výsluchu.

 
Popiera úplatky aj ovplyvňovanie

Norbert Bödör odmieta, že by niekedy podplácal policajtov alebo zasahoval do ich práce. Spochybňuje výpovede spolupracujúcich obvinených či svedkov, najmä exfunkcionára NAKA Bernarda Slobodníka ale aj bývalého šéfa daňových kriminalistov Ľudovíta Makóa.

Poprel, že by niekedy odovzdával peniaze Bernardovi Slobodníkovi či Tiborovi Gašparovi za ovplyvňovanie akéhokoľvek trestného konania alebo naopak, že by prijal úplatok od Ľudovíta Makóa.

Norbert Bödör v rámci výsluchu odmietol odpovedať na otázky vyšetrovateľa aj obhajcov a pri spontánnej časti výpovede čítal z písomností, ktoré mal so sebou.

Nitriansky podnikateľ je vo väzbe od vlaňajšieho júla. Poslal ho tam Najvyšší súd SR pre stíhania v kauze Dobytkár. Je obvinení z legalizácie príjmu z trestnej činnosti, tzv. pranie špinavých peňazí. Práve v tomto prípade ho ako advokát zastupuje aj syn Tibora Gašpara, Pavol.