Politici aj médiá spochybňujú Sputnik V len preto, že nemá pečiatku. Záchrana životov je vedľajšia
09 | 03 | 2021 I Gabriel Matta

Český podnikateľ a sociológ Petr Hampl zverejnil pre portál prvnízprávy.cz komentár tykajúci sa ruskej vakcíny Sputnik V a problému jej schválenia Európskou liekovou agentúrou. Podľa jeho slov hlavným problémom je ten fakt, že v diskusii o ruskej vakcíne nikto neargumentuje na to, aká je účinnosť vakcíny. Jediná vec, na ktorej všetko záleží, sú pečiatky a byrokratický apoarát.


„Všimnite si, že v diskusii o ruskej vakcíne Sputnik nikto neargumentuje tým, aká je účinnosť, aké sú vedľajšie účinky, ako chráni proti novým mutáciám atď. Jedinou otázkou je, akú má pečiatku. Ak má správnu pečiatku, je to super. Ak nemá správnu pečiatku, nemôžeme očkovať,“ začal svoj komentár Hampl.

Podľa neho je vo vedeckých skupinách situácia rovnaká. Akoby vírus nezastavovali protilátky, ale pečiatka EMA alebo pečiatka ŠÚKL, píše sociológ.

„Obávam sa, že je to typický znak celkového myšlienkového nastavenia. Prestáva záležať na tom, aké veci sú. Záleží, ako sa o nich píše v novinách. Aké PowerPoint prezentácie sú o nich vytvárané. Aká pečiatky získajú,“ pokračuje.

Na východe Slovenska testujú vakcínu Sputnik V na myšiach a morčatách. Drucker: "Je to prvoaprílový žart?"
Podľa informácií, ktoré priniesol spravodajský portá RTVS, je prvá dodávka očkovacej látky z Ruska uzamknutá v mrazničke. Vedci začali jej testovanie na myšiach a morčatách. Poukázali na to viacerí politici. Tomáš Drucker na facebooku napísal, že... Čítať ďalej
09 | 03 | 2021 | Michal Filek


Uvádza, že sú také javy, ktoré na pečiatky kašlú. Napríklad, džihádista niekoho podreže, aj keď bude mať na spise napísané „deradikalizovaný„, vírus sa stane príčinou pľúcnej ventilácie, aj keď budú na všetkých preparátoch správne pečiatky a nová generácia, podľa jeho mienky, bude nevzdelaná, aj keď bude na vzdelávacom programe stovka odporúčaní.

„Problém je v tom, že napriek tomu chýba spätná väzba. Štátna správa, korporácie aj médiá reagujú na prezentácie a pečiatky, nie na skutočnosť. A metastázuje to aj medzi obyčajných ľudí,“ uzavrel.

Vláda nám usilovne organizuje štvrtú vlnu pandémie v podobe vakcinačnej turistiky dôchodcov
Slovo chaos nie je výstižné. Možno genocída. Ale hlavne absolútna a pritom do nebies siahajúca sebavedomá hlúposť. Arogantná, opretá o vyhrážanie sa pokutami a inými sankciami. (Ivan Brožík) Čítať ďalej
08 | 03 | 2021 | Ivan Brožík