Newyorčanka objavila za zrkadlom niečo, za čo by iní vraždili
09 | 03 | 2021 I Diana Zaťková



Samantha Hartsoeová sa pokúšala nájsť v kúpeľni zdroj studeného vzduchu a uskutočnila objav, za ktorý by obyvatelia New Yorku aj vraždili. Narazila totiž na celý byt s tromi spálňami ukrytý za zrkadlom v kúpeľni vo svojom vlastnom byte, informuje Guardian.


Nález bytu za zrkadlom spočiatku pripomínal horor Candyman. No Hartsoeová sa rozhodla ignorovať lekcie každého dobrého hororu a začala skúmať ďalej.

"Zvedavosť zabila mačku, zvedavosť zabije aj mňa," povedala obyvateľka ostrova Roosevelt pre NBC New York . "Nemôžem vedieť, čo je na druhej strane mojej kúpeľne."


Hartsoeovej dobrodružstvo, ktoré sa odohralo začiatkom tohto mesiaca, bolo bizarné dokonca aj na notoricky známom newyorskom trhu s nehnuteľnosťami, kde sú hororové príbehy takmer čestným poznávacím znakom. Dvadsaťšesťročná slečna zdokumentovala výpravu za zrkadlo online. Milióny ľudí na internete to porovnali k filmom ako Parasite a Candyman.


Pozor na vlastné mozgové vlny! Neviete, kto vám ich vie prečítať
09 | 03 | 2021 | Diana Zaťková

Hartsoeová si najskôr všimla studený prievan v  kúpeľni, potom sa pozrela za zrkadlo a odhalila skrytý byt. Šokovaná si pripla provizórnu čelovku, vyzbrojila sa kladivom a preliezla cez otvor v stene kúpeľne.


Vo vnútri tajného priestoru newyorčanka našla otvorené okná a hromadu vreciek na odpad. Ale po dôkladnej prehliadke zistila, že byt je neobývaný.


Byt samotný zostáva zahalený tajomstvom. Hartsoeová hovorí, že ani správcovia budov tomu úplne nerozumejú. Väčšina Newyorčanov môže len snívať, že nájdu ďalšie štvorcové metere za stenami svojej kúpeľne. "Myslím, že každý v New Yorku má taký malý byt, že všetci by aj zabíjali pre viac priestoru," zavtipkovala na záver Hartsoeová.


Nebude z čoho stavať? Míňa sa nám vzácna surovina - piesok
Vedci varujú, že najviac spotrebovávaná surovina na svete po vode a základná zložka každodenného života ľudí nám uniká medzi prstami. Tvrdia, že piesok sa môže stať vzácnym zdrojom kvôli vysokému dopytu, informuje portál RT. Čítať ďalej
09 | 03 | 2021 | Diana Zaťková