Mesík: Nedostatok lacného iveremctinu vláde zrejme vyhovuje
09 | 03 | 2021 I Diana Zaťková

Ivermectin je na Slovensku podpultový tovar. Podľa analytika a lekára Juraja Mesíka je u nás umelo udržiavaný nedostatok tohto liečiva. Myslí si, že ak štát dováža desiatky miliónov zbytočných testov, posiela armádne lietadlá na dovoz neschválených vakcín a vládny špeciál používa na prevoz jediného pacienta, nemal by byť najmenší problém doviesť povedzme pol milióna balení ivermectinu, informuje portál zoznam.sk.


Mesík tvrdí, že množstvo ľudí na Slovensku má stále obrovský problém dostať sa k iveremctinu. V lekárňach nie je. A k tomu majú mnohí ľudia problém presvedčiť svojich lekárov, aby im ho predpísali, pretože anti-ivermectinová propaganda v niektorých slovenských médiách lekárov, ktorí neštudujú svetovú literatúru, vyľakala.
Je lacný

Ivermectin je lacný liek. V Egypte stojí balenie pre dvoch 90 centov, v našich lekárňach okolo 6-7 eur, podľa veľkosti balenia, ale zaplatí vám to poisťovňa. No na internete sú inzeráty a ľudia ponúkajú balenie ivermectinu 8X6 za 95 eur. A to je šialená suma!

Podľa Mesíka však štát, ktorý dokázal nakúpiť za stovky miliónov eur desiatky miliónov zbytočných testov,  zahnal ľudí do kúta. "Keď sa máte rozhodnúť medzi vyvalením sto eur za liečbu, o ktorej veda vie, že je vysoko účinná, alebo rizikom, že váš otec, matka, súrodenec či partner skončí v nemocnici, na JIS-ke alebo na cintoríne, asi by ste tiež tú stovku špekulantom zaplatili," rezignovane vysvetľuje analytik. Ale zdá sa, že nedostatok lacného a vysoko účinného liečiva vláde vyhovuje.

Krajčí sa z funkcie ministra odísť nechystá, rozhodnúť by mal premiér
O odchode Mareka Krajčího z funkcie ministra zdravotníctva by mal rozhodnúť premiér Igor Matovič (OĽANO), sám sa odísť nechystá. Vyplýva to z vyjadrení šéfa rezortu v utorkovej relácii TV Markíza Na telo plus. Myslí si, že Matovič by mal zostať... Čítať ďalej
09 | 03 | 2021 | tasr


No pre tých, čo takto ivermectin kupujú, je najviac stresujúca neistota, že nevedia, či za svoje peniaze dostanú naozaj liek, myslí si Mesík. Každý by si ho radšej kúpil v oficiálnej lekárni, ale keď ľudia nemajú šancu a bojujú o životy svojich blízkych…

Dáva to zároveň živnú pôdu pre vznik skupín špekulantov, ktoré idú bohatnúť na nešťastí druhých. Tie zďaleka najziskovejšie skupiny sú, podľa lekára, v priamom napojení na Matovičovu vládu a verejné financie.

Dáta bez pátosu: Servery padli, tisícky ľudí nedostanú informáciu, že sú pozitívni. A vyrazia do terénu...
Dáta bez pátosu informujú, čo znamená, že padli štátne servery. Kvôli organizovanému náporu na prihlásenie sa na očkovanie padol systém aj testovaciemu útvaru. Tisícky ľudí sa teraz nedozvedia, že sú pozitívni. Tak to podľa nich vyzerá, keď fejkoví... Čítať ďalej
09 | 03 | 2021 | Petra Demková


Na otázku, aké majú Slováci možnosti Mesík odpovedal: "Za týchto okolností majú občania len niekoľko možností. Tlačiť vytrvalo a tvrdo na Matovičovu vládu, aby ivermectin doviezla v skutočných, nie symbolických množstvách."
Mal by byť aj bez predpisu

"Tlačiť, aby bol v lekárňach dostupný aj bez predpisu tak, ako je to v mnohých krajinách na svete," pokračuje lekár a pripomína, že ľudia si ho môžu zabezpečiť aj zo zahraničia - Rakúska či Nemecka, z internetu alebo si môžu zohnať aspoň veterinárny ivermectin, lebo našťastie, hovorí Mesík "keď už nie pre občanov Slovenskej republiky, tak aspoň pre dobytok, kone a hydinu ho tu nejaký stále máme".

Vedia Európski ľudovci, že Matovič u nich chce zaregistrovať neexistujúcu stranu? Ide o pokus o podvod?
"Matovičova “eseročka” OĽaNO si podala prihlášku do EPP (Európska ľudová strana)." Znie v tejto fáze vcelku už známa informácia, hoci tentoraz v podaní Alojza Hlinu. Čítať ďalej
09 | 03 | 2021 | Ivan Brožík