Znalecký posudok o nehode Kralevich je konečne na svete! A budú padať hlavy
08 | 03 | 2021 I Diana Zaťková
Celým Slovenskom otriasol ešte v septembri minulého roka šokujúci prípad. Auto známej missky a podnikateľky Daniely Kralevich vrazilo na priechode pre chodcov do maturantky Linh. Dievča ťažkým zraneniam na mieste podľahlo. Vyšetrovanie prípadu sa ťahá už neuveriteľných šesť mesiacov. Toto  nekonečné naťahovanie vyšetrovania si všimol aj generálny prokurátor Maroš Žilinka, upozorňuje portál cas.sk.


Nepochybne aj po tlaku médií sa toho ujali generálny prokurátor i policajný prezident. Ich zistenia sú šokujúce a vyzerá to tak, že budú padať hlavy. Ešte donedávna totiž nebol vypracovaný znalecký posudok.



Znechutený právnik

Prípadom  usmrtenia mladej študentky sa začali zaoberať muži zákona, no ešte v januári, teda štyri mesiace po tragédii, nebolo vo vyšetrovaní nič nové. Polícia na otázky novinárov dookola opakovala - vyšetrovanie aj naďalej pokračuje. Právnik rodiny Peter Vačok neskrýval znechutenie.

„Čaká sa na súdnoznalecký posudok, ktorý je svojím spôsobom podkladom pre ďalšie posudky. Čiže príčina smrti a mechanizmus vzniku zranení,“ uviedol pred nedávnom Vačok. Po dlhých mesiacoch sa konečne ľady pohli.

Žitná Lučaiová: „Cestovanie a hranice? Nie, problémom sú koronapárty pri celoplošnom testovaní"
Moderátorka Anka Žitná Lučaiová sa pozrela na počty ľudí, ktorí sa nakazili v cudzine a u nás na Slovensku. Obviňovať cestovateľov je podľa nej smiešne. Problémom sú podľa nej „koronapárty“ pri celoplošnom testovaní. Čítať ďalej
08 | 03 | 2021 | Petra Demková


„Už ho mám, poslal mi ho vyšetrovateľ. Môžem povedať, že je jednoznačný záver, že všetky zranenia, ktoré viedli k smrti, sú v príčinnej súvislosti s tými zraneniami, ktoré vznikli pri dopravnej nehode. Nič iné nebolo zistené. Bohužiaľ, na takýto záver sme čakali celé mesiace,“ prezradil právnik pozostalých.

Linh teda zomrela na následky autonehody. „Tento posudok už má znalec pre dopravu a vyšetrovateľ mi tvrdil, že tento znalec chce časový priestor mesiac a pol až dva na spracovanie. Ten technicky posúdi dopravnú nehodu. Keď budú tieto dva posudky, tak vyšetrovateľ rozhodne,“ vysvetlil Vačok.

„Ja tu vidím problém iba v neprimeranej dĺžke konania, ktorá je spôsobená neprimeraným časom podania znaleckých posudkov. Tie sú nevyhnutné pre proces vyšetrovania,“ hovorí Vačok. Autonehoda zarezonovala na celom Slovensku a nekonečné naťahovanie vyšetrovania si všimol aj generálny prokurátor Maroš Žilinka.

Matovič tvrdí, že Sulík nahovára "jeho" poslancov na predčasné voľby. Až na jedného to všetci popreli
„Ja viem svoje. Viem, čo prebiehalo na jednotlivých diskusiách, ktoré teraz vedie. Snaží sa kontaktovať našich poslancov, aj z ostatných strán. Unisono všetkých nahovára, poďme do predčasných volieb.“ Povedal (okrem iného) Igor Matovič na adresu... Čítať ďalej
08 | 03 | 2021 | Ivan Brožík


Ten dal preskúmať trestné konanie a zistil vážne prieťahy. Krajskému prokurátorovi v Bratislave totiž nariadil, aby prijal opatrenia na odstránenie prieťahov v tejto kauze a rovnako si dal posvietiť aj na dozorujúceho prokurátora, ktorý podľa jeho slov nevykonával dohľad v takej miere, v akej mal.

„Okresnému prokurátorovi bolo uložené vyvodiť adekvátnu disciplinárnu zodpovednosť voči dozorovému prokurátorovi Okresnej prokuratúry Bratislava II, ktorý vykonával dozor v predmetnej trestnej veci,“ povedal najnovšie prokurátor a hovorca Krajskej prokuratúry SR Matej Izakovič.

Na prípad si dokonca posvietil aj policajný prezident Peter Kovařík, ktorý dal urobiť dve kontroly a pri nich boli tiež zistené pochybenia. Za tie majú dokonca padať hlavy. Zodpovedať sa má nielen vyšetrovateľ, ale aj jeho nadriadený. „Kontrola doposiaľ nebola ukončená,“ povedal hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

Čakáte na očkovací termín? Zabudnite! Na rade sú najskôr "naši ľudia"
Na prednostné očkovanie „kritickej infraštruktúry“ už nahlásili tretinu úradu vlády, patentových úradníkov aj exekútorov. Takže, bežný občan, zabudni! Čítať ďalej
08 | 03 | 2021 | Ivan Brožík