Ruský homosexuálny kňaz šokuje: Najlepšie si zabezpečíte kariéru cez biskupovu posteľ!
08 | 03 | 2021 I Diana Zaťková
V ruskej pravoslávnej cirkvi prepukol škandál s kňazom z Rostova na Done. Ten odišiel z krajiny po obvinení svojich nadriadených z toho, že ho ako homosexuála šikanovali. No čo je trúfalejšie, tvrdí, že mnohí si zaistili svoju cirkevnú kariéru cez biskupovu posteľ,  informuje portál RT.




Alexander Usatov, bývalý duchovný v Rostovskej a Novočerkasskej diecéze na juhu Ruska, hovorí, že bol kvôli svojej orientácii nútený opustiť svoj post. Viedla ho k tomu šikana vo vnútri cirkvi. Tá sa ešte zhoršila, keď vydal manifest o strate viery.

Po obťažovaní a vyhrážkach smrťou kontaktoval homosexuálnych aktivistov v Európskej únii a pomocou nich odišiel z Ruska. Teraz žije v Holandsku.

Takmer rok potom, čo utiekol z Rostova, sa Usatovov príbeh dostal do hlavnej pozornosti. V pondelok sa rozpísal na svojej webovej stránke: „Predtým som písal o ideologických motívoch, ktoré viedli k môjmu odchodu z Ruskej pravoslávnej cirkvi,“ napísal. "Teraz som pripravený odhaliť celý obraz: nemohol som už zostať v cirkevnom systéme, nielen preto, že som sa stal ateistom. Som gay a nikdy som sa necítil bezpečne. “

UNICEF upozorňuje, že pandémia môže spôsobiť ďalšie milióny manželstiev detí
Obrovský vplyv ochorenia COVID-19, ktorý pocítili ženy v niektorých krajinách, by v tomto desaťročí mohol viesť k ďalším desiatim miliónom nútených manželstiev detí. Vyplýva to zo správy Detského fondu OSN (UNICEF) zverejnenej v pondelok pri... Čítať ďalej
08 | 03 | 2021 | tasr


Kňaz prešiel do ofenzívy a zaútočil na cirkev  tvrdením, že kňazi dokonca môžu spať s vyššími členmi cirkvi, aby získali povýšenie. "Na jednej strane každý vie o existencii gayov v cirkvi a príležitosti uľahčiť si kariéru cez biskupovu posteľ," uviedol. "Na druhej strane najaktívnejšími cirkévnými hodnostármi sú horliví homofóbi."

V reakcii na posledný článok Usatova ho Rostovská diecéza označila za klamára a tvrdí, že jeho nadriadení netušili, že je homosexuál. Nebol by šikanovaný pre svoju orientáciu, ale bol by jednoducho vyhodený z kostola.

Focus: Severné Porýnie-Vestfálsko prijíma ťažko chorých Slovákov na COVID
Severné Porýnie-Vestfálsko prijíma ťažko chorých pacientov na COVID-19 zo Slovenska, ktoré je mimoriadne postihnuté pandémiou koronavírusu, píše nemecký portál focus.de. Čítať ďalej
08 | 03 | 2021 | Ingrid Vrabcová