Medzi najväčšie škody, ktoré vláda napáchala, patrí to, čo spravila našim deťom
08 | 03 | 2021 I Ivan Brožík

"Práve som si v zahraničnej tlači prečítal odkazy na odborné štúdie, ktoré odhaľujú, ako veľmi sa lockdowny podpisujú na výkonnosti školákov." Píše Juraj Draxler.


"Jedna, holandská, ukázala, že aj v tejto krajine, kde dištančné vzdelávanie dobre funguje, deti, ktoré boli mimo školy 8 týždňov, mali väčšinou aj vo vedomostiach 8-týždňový výpadok. A deti z marginalizovanejších skupín mali 12-týždňový výpadok. Jednoducho, zabudli aj to, čo už ovládali." Argumentuje v statuse na sociálnej sieti exminister školstva Draxler.




Rerofoto FB (@Juraj Draxler)

"Podobne dopadla aj britská štúdia (viedla ju Daisy Christodoulou), ktorá ukázala úplne katastrofálny prepad vedomostí aj zručností v dôsledku lockdownu. Už skôr sa objavili štúdie o tom, ako sa lockdowny prejavujú na psychickom zdraví detí." odvoláva sa na autoritatívne štúdie Draxler.


"No a potom je tu Slovensko. Na jeseň, keď sa začali školy zatvárať ako jedno z prvých opatrení, som ako jediná verejne činná osoba nahnevane reagoval. Poukazoval som na to, že školy by sa mali zatvárať ako posledné (už vtedy to hovorilo aj odporúčanie WHO). Aj vzhľadom na to, že tá pauza napokon môže trvať niekoľko mesiacov."


Draxler: Pred úrad vlády sme umiestnili symbolický cintorín obetí Covidu-19
Exminister školstva Jurj Draxler sľuboval ľuďom netradičné protesty proti vláde Igora Matoviča, a jeden taký opäť predviedol. Čítať ďalej
04 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik

"Po čase sa ku mne pripojili aj ďalší odborníci či politici. No vláda medzitým nechala pandemickú situáciu dospieť do takej podoby, že vrátiť sa naspäť a začať školy otvárať, už nebolo možné." Dáva za vinu vláde súčasnú výluku vo vyučovacom procese na Slovensku Juraj Draxler.


"K tomu treba pripočítať úplne amatérske vedenie rezortu, ktoré školám a rodičom v tejto situácii prakticky nijako významnejšie nepomohlo. Nielen Matovič či Krajčí, aj Gröhling patrí do prvého radu ľudí, ktorých si roky bude treba pripomínať ako doslova odstrašujúcu skúsenosť." Iba sucho konštatuje autor statusu.


Draxler: Ak sa zjednotíme, tak ani nepotrebujeme ísť na námestia a túto vládu odstavíme!
Vlnu odporu proti vláde sa usiluje burcovať aj exminister školstva Juraj Draxler. Vo videu, ktoré zverejnil na sociálnej sieti, ľuďom predostiera plán, ako to uskutočniť bez toho, aby museli byť na námestiach. Čítať ďalej
01 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik