Hlina: Kým Matovič a Kollár budú vo vrcholových funkciách, z verejného priestoru neodídem!
08 | 03 | 2021 I Jozef Uhlárik

Alojz Hlina odstúpil z postu predsedu KDH po neúspešných parlamentných voľbách v marci minulého roka. Vo svojom statuse sa však vyjadruje, že by sa možno do veľkej politiky aj vrátil.


Konzervatívny demokrat a ako Alojz Hlina sám seba nazýva aj antipopulista sa vo svojich statusoch vyjadruje veľmi kriticky nielen k vláde Igora Matoviča, ale i k celej koalícii. Pred voľbami to však vyzeralo tak, že ak by sa KDH dostalo nad päťpercentnú hranicu, v koalícii by s nimi boli aj kresťanskí demokrati na čele s Hlinom. Neúspech vo voľbách však Hlina vyhodnotil ako osobné zlyhanie, z postu šéfa KDH odstúpil a vytratil sa aj z veľkej politiky.
Kým Matovič a Kollár budú vo vrcholových funkciách, tak z verejného priestoru neodídem

Teraz sa však zdá, že by sa do nej mohol, či chcel (?) aj vrátiť. Viac o tom píše vo svojom statuse na sociálnej sieti. „V rozhovore odpovedám aj na otázku, či chcem pokračovať v politike. Odpovedal som: "...Už som chcel rezignovať na politiku. Mám čo robiť. Ale som povaha, ktorá sa nerada vzdáva. Do politiky som sa dostal, keď som vzal Slotovi vlajku a intenzívne som pracoval na tom, aby odišiel. A kde je teraz? Kým Matovič a Kollár budú vo vrcholových funkciách, tak z verejného priestoru neodídem,“ vysvetľuje kritik súčasného vedenia štátu Alojz Hlina, ktorý považuje, aby tam neboli, pričom o forme vraj zatiaľ neuvažuje.



„Pre všetkých znalcov slovenskej politiky, ktorí tu mienia vypisovať, že som politická mŕtvola a všetky tie reči okolo, dovoľte uviesť: Áno, som ikonou zlyhania v tej slovenskej edícii kresťanskej politiky. Tú, našu slovenskú kresťanskú politiku vedia robiť Kollár, Kotleba, Mazurek, Záborská, Vašečka ... a mnoho iných. To sú archetypy počestnosti kresťanskej politiky,“ píše ďalej Hlina a priznáva, že urobil aj obrovské chyby. „Na liberálov som nekričal ako kazatelia v telocvičniach s kasičkou pri dverách: “Odstúp, Satan!”, ale podali sme si ruky. To boli na Slovensku fatálne chyby. Stačí takto? Bude stačiť také pokánie?“ končí stoj status Alojz Hlina

"Matovič musí odstúpiť, zlyhal na celej čiare! Zomierajú tu ľudia," konštatuje Hlina
Premiér Matovič to prehral na celej čiare aj u Alojza Hlinu, s ktorým sa pred voľbami hotovali vládnuť. Svoju nevôľu nad súčasnou situáciu vyjadril expredseda KDH aj vo svojom statuse. Čítať ďalej
17 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik