Vo Viedni protestovali proti COVID opatreniam tisíce. Nasadili 1500 policajtov s paprikovým sprejom
07 | 03 | 2021 I editor01hd
Vo Viedni protestovali proti pandemickým opatreniam tisíce ľudí. V sobotu pochodovali do parku Prater, kde došlo k potýčkam so zástancami opatrení. V uliciach rakúskeho hlavného mesta zasahovalo až 1 500 policajtov, informuje TASR.

Tisíce demonštrantov proti koronavírusovým opatreniam sa vydali v sobotu popoludní smerom do viedenského parku Prater po tom, čo polícia rozpustila zhromaždenie na Námestí Márie Terézie. Informovala o tom rakúska stanica ORF.

 



 

V areáli Pratru došlo k občasným potýčkami medzi ľuďmi odmietajúcimi pandemické obmedzenia a proti-demonštrantmi. Podľa správ zverejnených na sociálnej sieti Twitter, použila polícia paprikový sprej. Medzi účastníkmi demonštrácie boli zástupcovia pravicovej scény vrátane hnutia takzvaných identitárov.

Ako informovala viedenská polícia, z rozpustených demonštrácií na Námestí Márie Terézie a Námestí hrdinov sa vytvorili dva sprievody protestujúcich, ktoré sa dali do pohybu. Polícia zadržala niekoľkých ľudí.

Na Námestí hrdinov predniesol prejav s mottom "Demokracia, základné práva a sloboda" popredný predstaviteľ Slobodnej strany Rakúska (FPÖ) a exminister vnútra Herbert Kickl i ďalší poslanci pravicovej FPÖ.