Matovič vytešený z prieskumu o Sputniku: Stačí počúvať ľudí a riadiť sa sedliackym rozumom
07 | 03 | 2021 I Jozef Uhlárik

Kúpa a dovoz vakcíny Sputnik V bolo podľa premiéra správne rozhodnutie. Uviedol to po tom, ako sa dozvedel výsledky prieskumu. Vytešený Igor Matovič o tom napísal v statuse na sociálnej sieti.


Matoviča za dovoz neregistrovaného Sputniku skritizovala prakticky celá koalícia. On si však trval a trvá na svojom – bolo to správne riešenie. Ešte viac sa tešil zo svojho kroku po tom, ako sa dnes dozvedel, že približne pol milióna Slovákov by sa neregistrovaným Sputnikov V dalo zaočkovať. Svoje pocity sa preto rozhodol zverejniť na sociálnej sieti.
Sputnikom by sa dalo zaočkovať asi pol milióna ľudí navyše, ktorí by to inak neurobili

„Už z dva týždne starého prieskumu agentúry Focus, ktorý dnes zverejnili, vychádza, že 475 tisíc ľudí na Slovensku sa dá zaočkovať len Sputnikom. To znamená, že doviesť Sputnik na Slovensko bol zásadný krok, ktorý zabezpečí, aby sa dalo zaočkovať cca pol milióna ľudí navyše, ktorí by to inak neurobili,“ teší sa Matovič.

Výrazným spôsobom to zvýši zaočkovanosť a umožní dosiahnuť kolektívnu imunitu, bez ktorej by sme roky chodili v rúškach. „Miesto vďaky tu za tento odvážny krok niekto rozohral perfídnu hru za odstúpenie ministra zdravotníctva. Nejako zle prepočítané,“ tvrdí premiér.


Kaviareň proti ľuďom

„Bol by som zvedavý, ako by rovnaký prieskum dopadol teraz, po týždni priam hysterického boja, kedy z obyčajnej vakcíny neváhali urobiť hybridnú geopolitickú zbraň. Myslím, že Sputnik by už prieskum vyhral s veľkým náskokom. Niekedy stačí len počúvať ľudí a riadiť sa sedliackym rozumom,“ píše Matovič.

Dodáva, že kaviareň sa rozhodla proti ľuďom odmietajúcim očkovanie viesť „očkovaciu kampaň“ urážaním - vraj sú to dezoláti a podobne. "Ja som sa rozhodol tým ľuďom priviesť na Slovensko vakcínu, ktorej dokážu dôverovať a pre ktorú sa môžu slobodne rozhodnúť. Ktorá cesta bola lepšia a efektívnejšia a vo verejnom záujme?“ pýta sa Matovič.

Sputnik chcú aj Česi a Rakúšania. Miliardu dávok vakcíny si objednali až v 50 štátoch
07 | 03 | 2021 | editor01hd