České médiá: Matovič sa sťažuje, že mu Sulík vulgárne nadával
07 | 03 | 2021 I Marek Molnár

Konflikt medzi premiérom Igorom Matovičom (OĽaNO) a jeho koaličnými partnermi eskaluje. V sobotňajšom rozhovore pre RTVS predseda vlády potvrdil, že mu minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) sprosto nadával, píše portál Sputnik.


Konflikt spôsobený Matovičovým rozhodnutím objednať ruskú vakcínu Sputnik V sa aj naďalej vyhrocuje. V médiách sa dokonca objavila informácia, že v stredu na zasadnutí vlády Sulík Matovičovi sprosto nadával. Premiér tieto špekulácie potvrdil.

"Posledné rokovanie vlády skončilo veľmi tragicky. Sulík mi vulgárne vynadal pred všetkými ministrami a zamestnanci Úradu vlády SR," priznal sa Matovič.

Premiér aj naďalej trvá na tom, že hlavnou príčinou súčasnej krízy je Sputnik V. Jeho koaliční partneri z radov SaS a Za ľudí však tvrdia, že im ide o štýl, akým Matovič riadi vládu. Očkovanie Sputnikom bez schválenia Európskou liekovou agentúrou (EMA) odmietajú.

Iba jedna dávka Sputniku stačí na vytvorenie silnej imunity u ľudí, ktorí už boli infikovaní Covidom
Argentínska štúdia ukázala, že ľudia, ktorí už mali koronavírus, vykazujú silnú imunitnú reakciu. Stačí im im iba jedna dávka ruskej vakcíny Sputnik V, informuje portál RT. Čítať ďalej
06 | 03 | 2021 | Marek Molnár