Politológ: Chápem koaličných partnerov, že s premiérom strácajú nervy
06 | 03 | 2021 I sefredaktor
Politológ Tomáš Koziak konanie Matoviča vníma ako jeho bežný spôsob komunikácie. „Zavádzať partnerov na koaličnej rade, navyše keď sú medzi nimi napäté vzťahy, nesvedčí o serióznom spôsobe politického konania,“ myslí si odborník. Informoval portál pluska.sk.

Igor Matovič v piatok uviedol, že výrobca vakcíny je ochotný zrušiť celú zmluvu na zabezpečenie dvoch miliónov vakcín, a to bez akýchkoľvek sankcií voči Slovensku. Koaličných partnerov i verejnosť vtedy požiadal, aby sa rýchlo vyjadrili. Dnes však tvrdí, že Sputnik by "nikdy" nevrátil. "Bude zachraňovať životy na Slovensku," uviedol s tým, že vrátenie vakcín by ani nikdy nedovolil. "Nie som vrah," dodal.

 

Podľa Koziaka sa s politikom, ktorý svojich politických partnerov zavádza, nedá spolupracovať. „V tomto prípade chápem koaličných partnerov, že s premiérom strácajú nervy. Pokiaľ sa Matovič verejne chváli, že oklamal koaličných partnerov, je to skutočne nesmierne detinské a ukazuje to len to, že Matovič osobnostne nedorástol do funkcie predsedu vlády,“ zakončil politológ.