Pavol Slota: Je maďarská karta skutočne mŕtva?
06 | 03 | 2021 I sefredaktor

Kto si myslel, že maďarská karta sa odchodom politickej reprezentácie tejto menšiny mimo parlament vytratí z politickej scény, konštatuje Pavol Slota, tak sa poriadne mýlil. Rokmi zakorenený a z generácie na generáciu dedený pocit krivdy sa opäť prihlásil o slovo. A stačilo k tomu bežné sčítanie obyvateľov Slovenska, píše v statuse na FB.






Zásahy maďarskej politiky do našich vnútorných záležitostí síce zatienila vládna koaličná kríza, pokračuje Slota, ktorá má zasa za úlohu prekryť veľký 140 miliónový kšeft, ale aj tak isté informácie prenikli cez média až na verejnosť. A to konkrétne, že muselo zasahovať až naše ministerstvo zahraničných vecí.




Je zarážajúce, zdôrazňuje Pavol Slota, že hra maďarskou kartou sa opäť objavuje aj napriek tomu, že Slovensko veľmi otvorene a naozaj s veľkou dávkou empatie svojimi zákonmi vytvorilo a vytvára nesmierne pozitívne prostredie na rozvoj identity všetkých menšín žijúcich na našom území. "Kiežby aj Slováci v Maďarsku mali rovnaké príležitosti," podičiarkuje.





"Tento fakt je jeden z dôvodov, prečo je na našej scéne potrebný silný a jasne vyprofilovaný národne orientovaný politický subjekt. SNS, ktorá mala túto rolu zastupovať, zlyhala, podobne ako jej predseda Andrej Danko," konštatuje P. Slota.