Exprezident Schuster: Držím Orbánovi palce. Je chybou robiť z vakcíny politiku!
06 | 03 | 2021 I editor01hd
Exprezident Rudolf Schuster poskytol rozhovor portálu ereport.sk. Uviedol, že je chybou robiť z vakcíny politiku. Vyhlásil, že v tejto otázke drží palce maďarskému premiérovi Viktorovi Orbánovi. Podľa neho je to demokraticky zvolený líder.

"Kto robí z vakcíny politiku, robí veľkú chybu. Môžeme si myslieť čo chceme o Viktorovi Orbánovi, ale on viacej ľudí zavakcinuje. Čím viac ľudí bude zaočkovaných, tým je väčší predpoklad, že imunita obyvateľstva bude väčšia," vyhlásil exprezident.

Schuster hovorí, že Orbána síce dávajú vždy za zlý príklad, ale "ja mu fandím, pretože je to bojovník za svoj štát a je tam demokraticky zvolený".

"V4 by mala aj v tejto oblasti užšie spolupracovať a mali by sme jednotne postupovať. Som presvedčený, že maďarskí vedci by určite nesúhlasili, aby tie vakcíny nakúpili, ak by neposúdili či sú dobré. Je na škodu, že sa u nás v koalícii často nevedia dohodnúť. Mali by ťahať za jeden povraz," komentuje situáciu 87-ročný Schuster.

Smatana: Mohli sme poslať balíček vitamínov a liekov dvom miliónom chorých
Bývalý generálny riaditeľ odboru stratégie Inštitútu zdravotnej politiky Martin Smatana poznamenal, že keby sme lepšie hospodárili, až dvom miliónom chorých by sa mohol poslať balíček vitamínov a liekov. Uvádza to v statuse na... Čítať ďalej
06 | 03 | 2021 | Marek Molnár