Španielsky narkobarón bol prepustený z väzenia po tom, ako vyzbieral získal 200 tisíc eur
05 | 03 | 2021 I Marek Molnár

Španielsky narkobarón bol prepustený z väzenia po tom, čo cez verejnú zbierku získal na kauciu 200 000 eur, informuje portál RT.


Známejší pod menom „El Castana“ alebo „The Chestnut“, Francisсo Isco Tejon bol prepustený v stredu po vyplatení kaucie. Peniaze sa nazbierali počas troch dní prostredníctvom skupinového financovania.

Francisсa zadržiavali od októbra 2018, keď sa priznal k obchodovaniu s drogami. Priznal sa až potom, čo sa objavil vo videoklipe s reggaetonským umelcom Clase-A.

El Castana po vyplatení 200 000 € vyšiel z väzenia Botafuegos v Algeciras. Minulý rok španielsky súd stanovil jeho kauciu na 600 000 eur, ktorá bola neskôr znížená na polovicu a potom opäť revidovaná.

Ľudia v Rakúsku, Nemecku a Švajčiarsku uprednostňujú Sputnik V pred vakcínou AstraZeneca
Ruská vakcína Sputnik V, ktorá v EÚ ešte stále nebola schválená, si napriek tomu zjavne získala priazeň ľudí v Nemecku, Švajčiarsku a Rakúsku. Prekonala záujem o už dostupnú vakcínu od spoločnosti AstraZeneca. Tvrdí to najnovšia štúdia, informuje... Čítať ďalej
05 | 03 | 2021 | Marek Molnár


Španielski prokurátori, ktorí vzniesli námietky voči tejto kaucii, majú podozrenie, že jeho zisk z drog je okolo 30 miliónov eur. Takisto majú podozrenie, že zbierka je obyčajný trik.

Polícia uviedla, že El Castana a jeho mladší brat Antonio majú kartel, ktorý je zložený zo šiestich gangov, ktoré používajú motorové člny na prepravu drog z Maroka do prístavov v južnom Španielsku vrátane Algeciras a Campo de Gibraltar.

České médiá: Matovič sa ospravedlnil Ukrajincom za nevhodný vtip a výrobca Sputniku V môže zrušiť dodávky na Slovensko
Premiér Igor Matovič sa ospravedlnil Ukrajincom za vtip o Zakarpatskej oblasti, píše portál Sputnik. Tiež informuje, že výrobca Sputnika V reagoval na napätú politickú situáciu na Slovensku. Ak slovenská vláda o vakcínu nestojí, tak ju Rusko pošle... Čítať ďalej
05 | 03 | 2021 | Marek Molnár