Škandál: V Košickom kraji policajti kontrolujú či sú lekári v práci! Vraj na žiadosť župy
05 | 03 | 2021 I Jozef Uhlárik

Toto tu ešte nebolo. Podľa niektorých všeobecných lekárov z východu Slovenska chodia policajti do ich ambulancií. Kontrolujú, či sú v práci. Požiadať ich o to mala košická župa.


Policajné kontroly mali potvrdiť viacerí lekár. Políciu o to mala požiadať župa, informuje portál spravy.pravda.sk.
Namiesto sľubovanej pomoci sa dočkali všeobecní lekári dehonestovania

O ponižovaní hovorí prezidentka Regionálnej lekárskej komory Košice Valéria Vasiľová. „Takéto konanie považujeme za vrchol dehonestácie. Doslova ponižovanie lekárov a všetkých ostatných zdravotníckych pracovníkov, ktorí denne bojujú za zdravie a životy svojich pacientov.“

Vasiľová pripomína, že všeobecní lekári majú denne priemerne 70 pacientov. „Z toho desiatky telefonických konzultácií a mnohí sú doslova na pokraji vyčerpania,“ konštatuje. Dodáva, že komora chápe nespokojných pacientov, ktorí sa často nevedia dovolať svojmu lekárovi. „Ale to neznamená, že lekári nie sú v práci,“ bráni svojich kolegov prezidentka komory.

Je sklamaná, že sa im dostalo nie sľubovanej pomoci, ale represií a dehonestovania. „Žiadame príslušné orgány, aby okamžite prestali s takouto formou kontrol a radšej sa zamerali na kontrolu opatrení, prijatých na zamedzenie šírenia koronavírusu,“ vyzýva Vasiľová.

Draxler: Ambulantné sestry polícia proti ich vôli vláči pracovať do nemocníc
Juraj Draxler odhaľuje neuveriteľnú prax posledných dní, „Po ambulantné sestričky, teda tie, ktoré pracujú mimo nemocníc, si už začala chodiť polícia. Aby ich aj proti ich vôli dovliekla pracovať do nemocníc, kde teraz chýba personál,“ tvrdí na... Čítať ďalej
25 | 01 | 2021 | Petra Demková

Pacienti sa vraj nevedia dovolať lekárom, preto ich kontrolujú

„Kontrolami všeobecných lekárov reaguje župa na podnety Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby, ktoré záchranári predniesli na Krízovom štábe Okresného úradu Košice. Na linke 155 sa podľa ich slov množia telefonáty pacientov, ktorí sa na núdzové číslo obracajú, pretože sa nevedia dovolať svojim ambulantným lekárom,“ uviedla pre Pravdu hovorkyňa Košického samosprávneho kraja Anna Terezková.

Polícia požiadala kraj o zoznam ambulantných lekárov, informácie o mieste výkonu práce a ordinačných hodinách. „Tieto kontroly sú preventívneho charakteru, lekárom nie sú ukladané sankcie v prípade neprítomnosti. Cieľom je preveriť a prípadne vyvrátiť dezinformácie o tom, že ambulantní lekári v Košickom kraji riadne neordinujú,“ dodala Anna Terezková.

Škandál: Podľa Blahu majú policajti chodiť po bytoch a kontrolovať Covid pozitívnych!
So šokujúcou informáciou vyrukoval v statuse na Facebooku poslanec Smeru Ľuboš Blaha. Podľa interných dokumentov vraj majú policajti pokyny chodiť po bytoch, kde sú Covid pozitívni ľudia a osobne kontrolovať, ako dodržiavajú... Čítať ďalej
05 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik