Šesť najčastejších sexuálnych fantázií mužov aj žien
05 | 03 | 2021 I Diana Zaťková

Nech sa prizná, kto občas nefantazíruje o sexe. Aj keď sa o sexuálnych fantáziách v spoločnosti príliš nehovorí, je úplne normálne, že sa ľudia čas od času nechajú uniesť štipľavejšími myšlienkami. Výskumy napovedajú, že existuje niekoľko citlivých scenárov, nad ktorými premýšľajú ženy aj muži.


Sexuálne fantázie bývajú v spoločnosti tabu, a tak nie je divu, že mnoho ľudí považuje svoje najvnútornejšie myšlienky za nevhodné, nenormálne, prípadne deviantné. Pravdou ale je, že sexuálna fantazírovanie je úplne prirodzená záležitosť. Hocikedy okorení vzťah a dodá mu potrebnú šťavu, hovorí portál novinky.cz.

Výskumy naznačujú, že ľudia, ktorí nechávajú voľný priebeh svojmu sexuálnemu snívanie, vykazujú väčšiu mieru sebaúcty a zároveň netrpia úzkosťami. A aké sú najčastejšie sexuálne fantázie?
1. Sex s viacerými partnermi

Stále žijeme v striktne monogamnej spoločnosti, kde polyamorné vzťahy sú skôr výnimkou. Všetci ale vieme, že zakázané ovocie chutí najlepšie, a tak veľa ľudí sníva o sexe v trojici, prípadne aj s viacerými ľuďmi. Tento fenomén potvrdila okrem iného kanadská štúdie z roku 2017, ktorá sa zamerala na sexuálne správanie 274 vysokoškolských študentov. Výsledky ukázali, že 64 percent účastníkov štúdie by uvítalo práve sexuálny styk s viacerými partnermi.

Povedzte sexu áno hneď ráno! Budete krajšia a štíhlejšia
Sex krátko po zobudení je dokonalou činnosťou k začatiu krásneho dňa, pričom má na náš organizmus a imunitu veľmi pozitívny vplyv, píše portál Blesk. Čítať ďalej
25 | 02 | 2021 | Marek Molnár


Tiež britská štúdia publikovaná v akademickom časopise Personality and Individual Differences naznačila, že sex s viacerými partnermi je častou sexuálnou fantáziou. Z výskumu, do ktorého sa zapojilo 788 dospelých Britov, vyšlo najavo, že zatiaľ čo muži snívajú o sexe s neznámymi partnermi, v ženských fantáziách sa objavuje sex so ženami, prípadne so známymi osobnosťami.
2. Drsný sex

Možno túto sexuálnu fantáziu odštartovala kniha 50 odtieňov sivej, možno ľudia od nepamäti snívali o drsnom sexe. Či tak alebo onak, drsný sex patrí k častej sexuálnej fantázii, o ktorej snívajú ženy aj muži.

Popularitu drsného sexu potvrdzuje aj sociálny psychológ Justin Lehmiller, ktorý vykonal štúdiu v rámci písania knihy Tell Me What You Want. Výskum, ktorého sa zúčastnilo 4000 Američanov, ukázal, že 93 percent žien a 81 percent mužov niekedy fantazírovali o tom, že ich partner sexuálne ovláda.

Robíte tiež tieto chyby pri sexe? Poradíme vám, ako to napraviť!
Ešte stále existuje veľa žien, ktoré si sex úplne nedokážu užiť a možno si ani neuvedomujú, prečo to tak je. Sex prežívame trošku inak než muži, aj keď to tiež neplatí pre všetkých, píše portál Blesk. Čítať ďalej
24 | 02 | 2021 | Marek Molnár


Zároveň 85 percent mužov a 76 percent žien niekedy snívalo o dominantnej úlohe pri milovaní. Je nutné dodať, že pod pojmom drsný sex si predstavujeme sexuálne praktiky, ktoré nie sú zdraviu nebezpečné či urážlivé.
3. Voyeurizmus alebo exhibicionizmus

Voyeurizmus je forma vzrušenia, kedy pri intímnom akte sledujeme nič netušiaci osoby. Už štúdia z roku 1991 potvrdila, že táto sexuálna fantázia je blízka predovšetkým pánom. Podobné výsledky priniesol tiež švédsky výskum z roku 2006, ktorý uviedol, že z 2 450 opýtaných 7,7 percenta osôb sexuálne vzrušuje, keď vidí dve neznáme osoby pri sexe.

Oproti tomu exhibicionizmus je sexuálne správanie, kedy nič netušiaci osoby vystavujete vlastnému sexuálnemu aktu. Oplatí sa, keď voyeurizmus aj exhibicionizmus udržíte na uzde.

Ľudia očakávajú od sexu príliš veľa, nespokojnosť tak silnie
Z pohľadu sexuality sa za posledných 50 rokov v spoločnosti odohralo veľa zmien. Ľudia oveľa viac akceptujú vzťahy rovnakého pohlavia, nezáväzné sexuálnej aktivity, sledovanie porna, ale aj ďalšie veci, ktoré predtým boli skôr tabu, konštatuje... Čítať ďalej
23 | 02 | 2021 | Diana Zaťková

4. Sex na verejnosti

Veľmi populárnou sexuálnou fantáziou je sex na verejnosti, ktorý v mnohých ohľadoch hraničí so spomínaným exhibicionizmu. Prieskum Justina Lehmillera zistil, že 81 percent mužov a 84 percent žien zažilo pocit vzrušenia vo chvíli, keď prišla reč na sex na verejnom mieste.

Ak patríte k ľuďom, ktorí majú podobné sexuálne chúťky, dajte si pozor na to, kde k milovaniu dochádza. Na určitých miestach, ako je napríklad škola, cintorín alebo reštaurácia, je sex na verejnosti považovaný za trestný čin.

Láska môže s vašou váhou pekne zamávať! Ako sa ubrániť výkyvom hore a dole?
Láska. Emócia, ktorá má väčšiu silu, než si možno uvedomujete. Či už ste single, zamilovaní alebo v nevyrovnanom vzťahu, môže to s vašou váhou pekne zamávať, upozorňuje portál blesk.cz Čítať ďalej
23 | 02 | 2021 | Diana Zaťková

5. Roleplay a cosplay

Dva podobné pojmy, dve odlišné fantázie. Zatiaľ čo pri roleplay prijímate inú identitu, cosplay je hlavne o nápaditých kostýmoch predovšetkým z filmov, kníh alebo videohier.

Bohužiaľ, stále nebol vykonaný dôkladný výskum, ktorý by sa zameral na význam roleplay a cosplay v sexuálnom živote. Podľa International Journal of Roleplaying je dôvodom fakt, že sexuológovia považujú roleplay a cosplay za bezvýznamnú súčasť predohry.

Päť vecí, ktoré nás pri sexe štvú! Čo všetko muži robia?
Áno, sú veci, ktoré sú pri sexe priam neznesiteľné. A jedinci, ktorí ich robia, sú postrachom spální. Ak sa dokonca stane, že sa nahromadí viac ako jedna, je na čase začať premýšľať, či si ho naozaj chcete nechať, píše portál... Čítať ďalej
02 | 03 | 2021 | Marek Molnár

6. Homoerotismus čiže sex s rovnakým pohlavím

Premýšľali ste niekedy nad sexom s človekom rovnakého pohlavia? Potom vedzte, že v tom nie ste sami a vôbec to neznamená, že máte homosexuálne sklony.

Ako ukázali prieskumy, až 4 percentá heterosexuálnych mužov a 9 percent heterosexuálnych žien niekedy pocítilo sexuálnu alebo romantickú príťažlivosť k osobe rovnakého pohlavia. Nie je na tom teda nič zlé a k ľudskej sexualite to jednoducho patrí.

Desať mužských vlastností, z ktorých sa ženám podlamujú kolená. Toto na vás milujeme!
Milujeme ich, občas nenávidíme, túžime po nich, inokedy ich chceme prizabiť. Rovnako ale nakoniec dôjdeme k záveru, že by sme si život bez nich tak úplne nedokázali predstaviť. Áno, reč je o mužoch! Portál blesk.cz vám zaručene objasní, z akých... Čítať ďalej
01 | 03 | 2021 | Diana Zaťková