Milostné bombardovanie - nenápadná manipulačná technika, ktorá vás môže zničiť
05 | 03 | 2021 I Timotej Dudka

Väčšina žien sníva o pozornom partnerovi, ktorý posiela kvety, nešetrí láskyplnými slovami a nikdy nezabudne na výročie. Pokiaľ ale na podobného muža narazíte, majte oči dokorán. Hocikedy môže ísť o prefíkaného manipulátora, ktorý vás zahŕňa láskou, a pritom si vás nenápadným spôsobom obmotává okolo prsta, informujú Novinky.cz




Manipuláciu vo vzťahu nie je radno podceňovať. Ak vás partner nenápadným spôsobom núti, aby ste robila niečo, čo je vám proti srsti, prípadne aby ste uspokojila jeho potreby alebo ambície, pravdepodobne ide o dôkaz toho, že máte tú česť s manipulátorom.


 
Príliš veľká pozornosť

K najznámejším manipulačným technikám patrí tzv. milostné bombardovanie, teda situácia, kedy vám partner venuje až neskutočne veľkú pozornosť, prostredníctvom ktorej vás následne ovláda.





"Pri milostnom bombardovaní manipulátor zahŕňa partnera láskou a ohromujúcou pozornosťou," hovorí vzťahová expertka Kelly McNelisová.


 
Jediná túžba - ovládať

V praxi to znamená, že od partnera dostávate kvetiny, zahlcuje vás sladkými rečičkami a veľkolepými gestami. Bohužiaľ, táto učebnicová pozornosť pramení z jednej jedinej túžby - ovládať vás.


Láska vs. žiadza: Zistite, čo vo vašom vzťahu prevláda
Motýliky v brušku sú neoddeliteľnou súčasťou každého začínajúceho vzťahu. Poväčšine odletia po niekoľkých mesiacoch vzťahu, a následne ich vystrieda hlboký cit menom láska. Nájdu sa ale páry, u ktorých motýle pretrvávajú a nechcú sa vzdať nadvlády.... Čítať ďalej
20 | 02 | 2021 | Timotej Dudka




Ako spoznáte manipulátora?




Obzvlášť v začiatkoch vzťahu je hranica medzi milostným bombardovaním a bláznivou zamilovanosťou naozaj tenká. Podľa vzťahovej expertky by ste si mali dať pozor na neohlásené návštevy, ktoré naznačujú, že vás partner kontroluje.





"K ďalším znakom milostného bombardovania patrí, keď vás partner nenápadným spôsobom izoluje od priateľov a členov rodiny, prípadne neustále kontroluje, kde sa nachádzate a čo robíte," hovorí McNelisová a dodáva, že v zásade manipulátora spoznáte tak, že je vám jeho správanie veľmi nepríjemné.





 
Sladké reči nemajú úprimný základ

Zároveň je dôležité, aby ste k danému človeku pristupovala kriticky a zamerala sa nielen na slová, ktoré hovorí, ale aj na jeho správanie. Možno sama spoznáte, že sladké reči nemajú úprimný základ a sú jednoduchým výplodom fantázie. "Dôverujte svojej intuícii. Ak vám pripadá, že sa partner chová podozrivo sladko, potom pravdepodobne vaša intuícia neklame. Rovnako tak nie je v poriadku, keď daná osoba príliš tlačí na pílu a nerešpektuje váš osobný priestor," uzatvára Kelly McNelisová.


Mali ste sex s iným? Toto sú pravidlá, ktoré vám pomôžu udržať vzťah
Nevera vo vzťahu je v dnešnej dobe bohužiaľ na dennom poriadku. Nemôžeme všetko hádzať len na mužov, pretože ani my ženy v tomto smere nie sme nevinné. Keď sa spýtate svojich kamarátok, ktorá z nich aspoň raz v živote podviedla svojho partnera,... Čítať ďalej
19 | 02 | 2021 | Marek Molnár