JUDr. Krajníková podáva žalobu na Slovenskú advokátsku komoru.
05 | 03 | 2021 I Petra Demková

Adriana Krajníková podáva žalobu na Slovenskú advokátsku komoru (SAK). „Vážená SAK, verím, že máte dobrú poistku. Budú to členovia SAK, ktorí sa mi vyzbierajú na náhradu škody. Každý špás niečo stojí,“ informuje advokátka.



Nie som verejný činiteľ

JUDr. Krajníková sa smeje z postupu SAK a jej hovorkyne A. Donevovej. Tá za SAK oznámila pozastavenie advokátskej činnosti Krajníkovej. Právnička tvrdí, že rozhodnutie ešte nie je právoplatné. Okrem toho ona nie je verejný činiteľ, a preto sa informácie z neverejného zasadnutia, spoza zatvorených dverí, nesmú vynášať. Podľa právničky ide o právny diletantizmus.

JUDr. Adriana Krajníková: "Áno, uznesenia platia a Zem je plochá"
„Príde deň, kedy Igor, s jeho vlastným úsmevom chorého chlapca vám povie, že: prepáčte, to som s vami len tak cvičil, rúška vás infikovali ale aj pomáhali držať v režime. Testy vás registrovali a sekvenovali vaše DNA a vakcíny na vás skúšame… ale... Čítať ďalej
04 | 03 | 2021 | Petra Demková


„Donevová by mala byť ticho. Nielen preto, že jej názory sú v rozpore s humánnym princípom, ale aj preto, že jej názory sú právne stupídne,“ neberie si servítku pred ústa Krajníková. Pokračuje chronológiou toho, čo sa stalo.
Odstrihnutá od sveta

„Takže dňa 15. 1. 2021 sa táto Donevová nechala počuť, že SAK mi pozastavila činnosť. Dňa 18. 2. 2021 mi SAK doručila do elektronickej schránky uznesenie o pozastavení mojej činnosti, s vyznačenou právoplatnosťou a vykonateľnosťou ku dňu 16. 2. 2021.“

Krajníkovú následne SAK odstránila zo zoznamu činných advokátov a zaradila ju do zoznamu advokátov s pozastavenou činnosťou. Aktívne pooznamovali „kde komu“ pozastavenie a zabezpečili deaktiváciu elektronickej schránky Krajníkovej.

Následok je, že „žiaden súd, žiaden úrad, žiaden subjekt, proste nikto mi nemôže nič úradne doručiť a ani ja neviem odosielať písomnosti,“ informuje právnička. Zhodou okolností pred pár dňami polícia zadržala dvoch Krajníkovej klientov. Napriek vyhláškam Jána Mikasa prevádzkovali pohostinstvá. Zastupovanie musela Krajníková zabezpečiť v dôsledku postupu SAK prostredníctvom iných kolegov.
Čerešnička na torte

Následne prichádza právnička s „čerešničkou“. Upozorňuje, že SAK na oznámení o pozastavení výkonu advokácie uviedla nesprávny rok jej narodenia. „To nie som ja, komu SAK pozastavila činnosť,“ konštatuje Krajníková. „Ja som vám už zo začiatku vravela, že komore sa toto nepodarí. Mám s ňou už čo-to dočinenia, a skutočne poznám jej odborné kvality,“ vysmieva sa.

Advokátka Krajníková o kauze Poprad: Neexistuje priestupok o neprekrytí dýchacích ciest!
Advokátku Adrianu Krajníkovú zaujal a pobúril zásah dvoch mestských policajtiek v Poprade voči novinárke Jane Hriňákovej. V statuse na sociálnej sieti tvrdí, že podľa zákona neexistuje priestupok o neprekrytí dýchacích ciest. Čítať ďalej
21 | 02 | 2021


Na SAK podáva Krajníková žalobu. „Vážená SAK, verím, že máte dobrú poistku. Budú to členovia SAK, ktorí sa mi vyzbierajú na náhradu škody. Každý špás niečo stojí,“ informuje právnička. „V príčinnej súvislosti s pozastavením mojej činnosti som bola nútená ukončiť množstvo významných kontraktov a zmlúv o poskytovaní právnych služieb,“ dodáva.
Fašistka Kolíková? Dokonalé označenie!

Podľa Krajníkovej sú všetci v SAK na smiech. „V mojich očiach a množstve ľudí určite. Ako partička A je to. Najprv spílim dosku, vybijem okno, roztrepem akvárko, vyhodím veci z domu a potom meriam,“ popisuje kvalitu práce členov SAK Krajníková.

Upozorňuje, že v disciplinárnych návrhoch SAK sa jej kladie za vinu aj nedôstojné označenie ministerky Kolíkovej za blázna a fašistku. „Vôbec to nepovažujem za nedôstojné, ale za dokonalé,“ neupúšťa zo svojho Krajníková. „Za blázna označil Matovič verejne občana Slovenskej republiky, konkrétne doktora Bukovského. Pokiaľ vyjadrenie Matoviča nedehonestovalo funkciu predsedu vlády Slovenskej republiky, nemohlo moje vyjadrenie (navyše na politika) dehonestovať funkciu advokáta,“ stojí si za svojím.
Iný meter na Lipšica

„SAK je voči mne zlomyseľná organizácia, ktorá ma politicky prenasleduje a šikanuje,“ oznamuje. „Zahájila voči mne množstvo sťažnostných a disciplinárnych konaní, ktorými blokuje môj čas pre dôležité prípady nesúvisiace však so sťažnosťou na výkon mojej advokácie,“ konštatuje Krajníková.

Dodáva, že k pozastaveniu jej činnosti prišlo z dôvodu začatých disciplinárnych konaní voči nej. „Kladiem legitímnu otázku, či z dôvodu zabitia chodca na prechode pre porušenie právnej povinnosti mal počas trestného konania pozastavenú činnosť aj kolega Daniel Lipšic? Lebo ja ju mám pozastavenú z dôvodu disciplinárnych konaní, čo je málinko menej vážne než zabitie chodca pri porušení právnej povinnosti,“ poukazuje na paradox Krajníková.

Právnička Krajníková: Slováci sa stali materiálom na výskum. Už sa aj pokusne očkujú
Advokátka Adriana Krajníková v najnovšom článku píše, že v žiadnom právnom predpise neexistuje definícia ochorenia Covid-19. Právnička kritizuje, že Slováci sa stali pokusným materiálom testovania a dnes už aj očkovania. Čítať ďalej
15 | 02 | 2021 | Petra Demková