Facebook scenzuroval informáciu o drahom bývaní Moniky Tódovej
05 | 03 | 2021 I Aneta Leitmanová

Zdá sa, že Monika Tódová má ochranu z tých najvyšších miest. Inak sa nedá vysvetliť, že Facebook zmazal informáciu o nekorešpondujúcich majetkových pomeroch novinárky, z facebookového profilu Ďateľ. Informuje Peter Tóth.


Novinár Peter Tóth na svojom profile „Ďateľ“, na sociálnej sieti Facebook, priniesol informáciu, ktorú sme sprostredkovali aj my z Hlavného denníka. Bola to informácia o majetku novinárov Tódovcov. Monika Tódová s manželom vlastnia byt v najlukratívnejšej mestskej časti Bratislavy, ľudovo známej ako hradný vrch. Tu sa cena takej nehnuteľnosti môže šplhať až na 400 tisíc eur.

Čarnogurský odhalil šokujúce informácie z Kočnerovho spisu: Spomína Lipšica, Budaja, Kisku, aj Sörösa
Právnik a bývalý premiér Ján Čarnogurský zverejnil v statuse na sociálnej sieti časť výpiskov z trestného spisu proti Mariánovi Kočnerovi. Vyplýva z neho, že za demonštráciami a mediálnymi kampaňami stojí organizovaná skupina. Mená, ktoré sa... Čítať ďalej
28 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik


Tóth obohatil svoj príspevok na sociálnej sieti aj fotografiami z okolia bytu. Jeho príspevok zo sociálnej siete z ničoho nič zmizol. P. Tóth v tejto súvislosti napísal: „Tódová je už aj chráneným druhom Facebooku. Považujeme za povinnosť oznámiť priaznivcom Ďateľa, že Facebook sa, akiste v záujme slobodného šírenia informácií, rozhodol zmazať náš post o skromnom príbytku Moniky Tódovej v milionárskej štvrti, kde majú svoje pueblá Michal Suchoba, Ján Počiatek a ďalší bratislavský výkvet.“
Vodu káže, víno pije

Paradoxom je, že Tódová sa mimoriadne rada a často stará do majetkových pomerov iných. Je to jej obľúbená téma na tlačových besedách. Už roky opakovane kladie otázky ohľadom jeho bývania predsedovi R. Ficovi. Teraz sa ukázalo, že sama má neadekvátny byt, presne v tej štvrti, kde stojí aj komplex Bonaparte.

Má skutočne jedna „obyčajná“ novinárka protekciu na najvyšších miestach? Máme veriť, že pre oligarchov, majiteľov Denníka N, je to otázka jedného telefonátu do USA, možno na centrálu Facebooku s požiadavkou, čo treba vymazať? Alebo dokonca, majú oni osobne možnosť vstupovať do „útrob“ sociálnej siete a cenzurovať, čo treba?

V minulosti sa diali zvláštne veci v kauzách, do ktorých bola Monika Tódová mimoriadne zainteresovaná.

Škandál! Minister zahraničných vecí USA sa vyjadruje o Slovensku ako o kolónii USA!
Vo vyjadrení, ktoré zverejnil na Twitteri v súvislosti so zákazom vstupu Trnkovcov do USA Minister zahraničia USA, hovorí vysoko-vplyvný úradník o Slovensku ako o kolónii USA. Vo vyjadrení totiž viacnásobne, otvorene a neskrývane priznáva... Čítať ďalej
26 | 02 | 2021 | Petra Demková

Tódová a Spojené štáty americké

Pred niekoľkými dňami sme priniesli informáciu, ako bezprecedentne zasahujú Spojené štáty do záležitostí zvrchovaného štátu SR – zákazom vstupu pre slobodného a zatiaľ bezúhonného občana D. Trnku s argumentáciou, že nám, Slovenskej republike, pomáhajú bojovať proti korupcii.

V minulosti USA zakázali vycestovať grafológovi, svedkovi obhajoby M. Kočnera, ktorý mal vypovedať k podpisom na zmenkách. Kočner bol tesne predtým umiestnený na tzv. Magnitského zoznam a súdny znalec z USA sa procesu na Slovensku nemohol zúčastniť. Laporte sa vtedy rozhodol prísť na Slovensko napriek tomu, avšak na pojednávanie sa aj tak nedostavil, pretože mu v tom zabránilo nakoniec americké ministerstvo financií. „Ide o zásah americkej administratívy do nezávislosti súdov,“ uviedol vtedy právnik M. Kočnera, M. Para.

Záverom už len toľko, že ak informácia o majetkových pomeroch M. Tódovej nie je pravdivá, mala by sa súdiť. Ak však Tódová mlčí a udeje sa len to, že z internetu zmizne samotná informácia, vynárajú sa otázky.

Kuciak písal o podivnom financovaní Lipšica a jeho strany NOVA
Na stránke Inenoviny sa objavil komentár, v ktorom autor upozorňuje na zaujímavý článok z minulosti. Ján Kuciak sa zaoberal aj Danielom Lipšicom. O zvláštnych tokoch eurofondových peňazí do Lipšicovej strany NOVA a podozrivom správaní osôb okolo... Čítať ďalej
27 | 02 | 2021 | Aneta Leitmanová