Trošková napriek lockdownu trávi hodiny v jazdeckom klube. Stihla si kúpiť už aj koňa?
04 | 03 | 2021 I Diana Zaťková
Mária Trošková (32), bývalá štátna radkyňa Roberta Fica, bez problémov trávi denne pár hodín v jednom bratislavskom jazdeckom klube v Petržalke, hoci pre verejnosť je už niekoľko týždňov zavretý. Korona miestnych donútila k striktným opatreniam. Púšťajú už len maiteľov ustajnených koní. Kúpila si trošková koňa? pýta sa týždenník Plus 7 dní.





Slovo kôň sa v prípade Márie Troškovej skloňuje od začiatku. Najprv to bola otázka redaktora, keď fotila pre pánsky magazín. Ten sa jej opýtal: "Teraz si už na koni, keď máš novučičké prsia?" Potom prišla konverzácia Troškovej s Antoninom Vadalom: "Siska ma eviduje ako tvojho bieleho koňa, ty ch.j, a mám to od najvyššieho človeka!!!"





Bývalá pánska modelka má však blízko aj ku skutočným koníkom. Pózovala s nimi do módnych editoeiálov a utiekala sa k nim aj v čase, keď zostala bez práce. Po vražde Kuciaka a Kušnírovej musela Trošková z úradu vlády odísť a voľný čas trávila jazdením.


Zdá sa však, že nešlo iba o zabíjanie času. Bývalá Ficova asistentka sa koní nevzdala ani počas pandémie. Dochádza do klubu Slávia STU, kde na ňu "dohliada profesionálna trénerka," objasnil pre Plus 7 dní ich zdroj. Vraj sa aj stará o konkrétneho koňa.

 

 

Gröhlingov argument potreby novely zákona o vysokých školách je ako zo zlého sna
Pripravovaná novela zákona o vysokých školách pobúrila rektorov na všetkých univerzitách. Za všetkých to zhrnul rektor Trnavskej univerzity René Bílik – je neprijateľná. Čítať ďalej
04 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik



Oficiálne majú zatvorené


No zatiaľ, čo v minulosti ste sa v klube mohli prihlásiť do kurzu pre začiatočníkov alebo pokročilých, dnes, v čase pandémie je klub oficiálne pre verejnosť zatvorený. "Na Slávii sú teraz väčšinou súkromné kone a ich majitelia si ich môžu prísť zobrať. Nikto z verejnosti sa dnu nedostane," objasnila pre Plus 7 dní Veronika Distlerová, jazdkyňa a trénerka z petržalského klubu.


Ako je to teda s Troškovou? Štatutár jazdeckého klubu Rastislav Noskovič musel nakoniec priznať, že pre slečnu Troškovú platí istá výnimka. "Pre nových členov sme zavretí. Ale tí, ktorí k nám chodia už niekoľko rokov a preukážu sa negatívnym testom, nám pomáhajú s koňmi. Tie nomôžu zostať bez pohybu,"uviedol Noskovič a dodal, že Trošková "určite u nás koňa nemá".

Dobré správy Dát bez pátosu: "Čaká nás lepšia jar. Slovensko môže byť víťazom tretej vlny"
Slovensko na jar čakajú lepšie časy. Myslia si to analytici z projektu Dáta bez pátosu. A navyše, ani avizovaný tvrdý lockdown, naplánovaný na 21. marca, nebude mať význam. "Deti v apríly pôjdu konečne do školy, a ak bude aj teplo, budeme víťazmi... Čítať ďalej
04 | 03 | 2021 | Michal Filek