Ruskí stíhači na SU-27 zastavili americké bombardéry B-1B na kurze k hranici Ruskej federácie (ilustr. video)
04 | 03 | 2021 I Ivan Brožík

Podľa kontrolného strediska národnej obrany Ruskej federácie sa nad Baltským morom na letovom kurze k ruským hraniciam presúvali dva bombardéry amerického letectva B-1B. Tie napokon z kurzu vytlačili ruské Su-27.


"3. marca 2021 ruské zariadenia na kontrolu vzdušného priestoru nad neutrálnymi vodami Baltského mora detekovali dva vzdušné ciele. Blížili sa k štátnej hranici Ruskej federácie. Na identifikáciu vzdušných cieľov a zabránenie porušeniu štátnej hranice Ruskej federácie boli vyslané stíhačky Su -27. Leteli z útvaru protivzdušnej obrany Západného vojenského okruhu, “uvádza sa v tlačovej správe ruského ministerstva obrany.  Tlmočí ju portál vpk.name.

Pohľad do kokpitu pilota stíhačky Suchoj Su-27 - Flanker-B v akcii. reprofoto YouTube (@
Haci Productions)


Je potrebné poznamenať, že posádka SU-27 identifikovala vzdušné ciele ako strategické bombardéry B-1B amerických vzdušných síl. Sprevádzala ich ponad Baltické more. Narušenie štátnej hranice Ruskej federácie nebolo dopustené.

„Po obrátení zahraničných vojenských lietadiel zo smeru na štátnu hranicu Ruskej federácie sa ruskí piloti bezpečne vrátili na letisko,“ dodáva sa v správe.



Ministerstvo obrany ruskej federácie po incidente zdôraznilo, že let ruských stíhačiek sa uskutočnil v súlade s medzinárodnými pravidlami pre používanie vzdušného priestoru.

Unikátne letecké testy "nadpozemského" ruského Suchoja SU-70 vydesili Pentagon aj Biely dom (video)
Špecializované "západné" armádne vojensko-politické portály zaznamenali, že Rusi uskutočnili jedinečný komplexný test multifunkčného úderného-prieskumného Suchoja „Ochotnik-B“. NATO stroj označuje kódom S-70. Agentúra pre pokročilé výskumné... Čítať ďalej
19 | 02 | 2021 | Ivan Brožík