Krošlák: Na poste premiéra by mohol byť Heger, Naď či Grendel
04 | 03 | 2021 I tasr

Na poste premiéra by mohol byť napríklad terajší minister financií Eduard Heger, minister obrany Jaroslav Naď či podpredseda Národnej rady (NR) SR Gábor Grendel (všetci OĽANO). Pre TASR to uviedol poslanec NR SR za OĽANO Ján Krošlák, ktorý vo štvrtok skritizoval správanie sa a spôsob vládnutia premiéra Igora Matoviča (OĽANO).


Skonštatoval tiež, že medzi poslancami hnutia sú aj takí, ktorí majú na to, aby viedli krajinu lepšie.

"Pán Heger je jeden kvalitný kandidát, aj Gábor Grendel alebo Jaro Naď sú veľmi schopní ľudia," odpovedal Krošlák na otázku TASR, kto by mohol vymeniť Matoviča. "Táto vláda potrebuje výmenu alebo veľkú, fakt veľkú sebareflexiu a zmenu správania sa premiéra. Žiadne predčasné voľby alebo úradnícku vládu," doplnil s tým, že naďalej ostáva poslancom vládnej koalície.

Krošlák vo štvrtok na sociálnej sieti vyzval premiéra, aby sa "pozrel do zrkadla". Vyčíta mu neuvážené statusy, agresívny spôsob boja aj urážanie ľudí. Dodal, že ho už nebaví obhajovať Matovičovo správanie. Dobrý premiér má podľa neho ľudí spájať a nie rozdeľovať. Skonštatoval, že počas roka veril, že premiér dorastie do svojej funkcie.

Tvrdí, že poslanci OĽANO nie sú "ovce", väčšina z nich sú múdri a čestní ľudia, preto odmieta, že by patrili do "jedného vreca". Za poklesom preferencií poslanec nevidí pandémiu, ale správanie sa Matoviča. Hovorí o nezvratnom procese.

Rekonštrukciu vlády spomína SaS a Za ľudí, pripúšťa ju aj Sme rodina. O výmene na poste premiéra opakovane hovorí šéf SaS Richard Sulík. Koalícia má naďalej rokovať o svojom fungovaní.

 

Matoviča kritizuje už aj vlastný poslanec Krošlák: "Dobrý premiér má ľudí spájať a nie rozdeľovať"
"Prišiel čas pozrieť sa do zrkadla, pán Premiér. Rozhodol som sa vypustiť tohto gina z fľaše len preto, lebo už má nebaví stále obhajovať a vysvetľovať freestyle jedného človeka. Už má nebaví pozerať do oči priateľom, ktorí pri pohľade na mňa,... Čítať ďalej
04 | 03 | 2021 | Ivan Brožík