Chmelár žiada od médií a politikov, zavádzajúcich o registrácii Sputnika, ospravedlnenie
04 | 03 | 2021 I Ivan Brožík

Hovorca Európskej komisie Stefan de Keersmaecker ubezpečil, že členské štáty EÚ majú právo nakupovať necertifikované vakcíny z Ruska alebo Číny. A že EÚ sa môže poučiť z dobrých výsledkov takéhoto očkovania.


Eduard Chmelár sa v statuse na sociálnej sieti odráža od prelomového okamihu v európskom živote vakcíny Sputnik V. "Tu je potvrdenie toho, čo som vám vysvetľoval predvčerom: Európska lieková agentúra dnes spustila proces priebežného hodnotenia (rolling review) ruskej vakcíny Sputnik V."

Chmelár si podal Sulíka, Remišovú, Čaputovú a nešetril ani von der Leyenovú
Slovenský politický a mediálny analytik Eduard Chmelár sa vo svojom najnovšom príspevku na sociálnej sieti prekvapivo zastal Matoviča. A čo je ešte zarážajúcejšie, obhajuje aj spôsob, akým získalo Slovensko ruskú vakcínu. Pri kom si ale nedáva... Čítať ďalej
03 | 03 | 2021 | Diana Zaťková


Reprofoto FB (@Eduard Chmelár)


Podľa Chmelára "zároveň hovorca Európskej komisie Stefan de Keersmaecker ubezpečil, že členské štáty EÚ majú právo nakupovať necertifikované vakcíny z Ruska alebo Číny a že EÚ sa môže poučiť z dobrých výsledkov takéhoto očkovania."

Politológ a publicista Eduard Chmelár píše nasledujúce riadky v riadne nasrdenom tóne:  "Žiadam týmto všetky médiá, všetky nátlakové skupiny, všetkých politikov, ktorí tu niekoľko dní šírili nezmysly a klamali verejnosť, že Rusko nechce dať registrovať svoju vakcínu a klame svet, aby sa ospravedlnili. Osobitne tak žiadam ministra zahraničných vecí Ivana Korčoka a poslanca NR SR Tomáša Valáška, ktorý ešte včera táral, že nákupom ruskej očkovacej látky sme "napľuli do tváre spojencom v EÚ". V opačnom prípade ich zaraďujem do kategórie konšpirátorov a dezinformátorov."

Eduard Chmelár napokon svoj status ešte editoval a pridal nasledujúci odstavec:
"(Edit: Ivan Korčok spustenie procesu privítal a uviedol, že k tomu prispela aj "principiálna diskusia na Slovensku"... Vyvolá vládnu krízu, zavádza verejnosť a ešte sa tvári, že je to jeho zásluha... Ten chlap nemá chrbtovú kosť.)"

Chmelár: Akoby sa pasažieri Titanicu pýtali, či sú záchranné člny ruskej výroby a či majú britskú registráciu
02 | 03 | 2021 | sefredaktor