Chmelár si podal Sulíka, Remišovú, Čaputovú a nešetril ani von der Leyenovú
03 | 03 | 2021 I Diana Zaťková

Slovenský politický a mediálny analytik Eduard Chmelár sa vo svojom najnovšom príspevku na sociálnej sieti prekvapivo zastal Matoviča. A čo je ešte zarážajúcejšie, obhajuje aj spôsob, akým získalo Slovensko ruskú vakcínu. Pri kom si ale nedáva servítku pred ústa sú Sulík, Remišová....a aj naša prezidentka.




"Po dnešnom dni otvorených dverí v Prezidentskom paláci som sa opäť tak nasmial ako už dávno nie a musím kvitovať, že vláda nám k sprísnenej karanténe zabezpečila aj zábavný program. Dalo by sa povedať, že v Grassalkovichovom paláci sa stretli traja slabí hráči: Richard Sulík, Veronika Remišová a Zuzana Čaputová."




Je Sulík pripravený na pád vlády?


"Ak Sulík nie je pripravený na pád vlády a predčasné voľby, veľa toho nezmôže. Veronika Remišová ešte menej, tej sa všetko rozsypáva pod rukami, správa sa ako totálna amatérka. A v týchto hodinách sa rozhoduje aj o tom, ako si budú dejiny pamätať Zuzanu Čaputovú. Slabú hlavu štátu takýto vývoj úplne zomelie. Tu si už totiž prezidentka nevystačí s peknými frázami," zafilozofoval Chmelár.


Draxler: "Cirkusový festival v podaní koaličných strán odkrýva tragický stav slovenskej politiky"
"Cirkusový festival, ktorý odvčera predvádzajú koaličné strany, len ukazuje, ako veľmi zle na tom ako štát v tejto chvíli sme." Citát - exminister školstva, Juraj Draxler. Čítať ďalej
03 | 03 | 2021 | Ivan Brožík





Všetky podstatné tromfy drží podľa Chmelára v rukách premiér. Podľa neho sa táto vládna koalícia nerozpadne. Má na to 6 miliárd dôvodov. Už viackrát zdôrazňoval, že obrovský lup z európskeho fondu obnovy, na ktorý si brúsia zuby koaliční partneri, je príliš silným tmelom, aby zdôvodnil čokoľvek. Všetko ostatné sú táraniny a politický folklór.






"Matovič dnes nemá nijaký racionálny dôvod ustupovať svojim koaličným partnerom v tejto čisto mocenskej hre. Bolo by nevýslovne smiešne a trápne, keby sa koalícia rozpadla na spore o Sputnik V," hovorí Chmelár.




Šátek: Krajčí zaradil ohrozených ľudí 65+ na koniec zoznamu. Črtá sa jeho trestnoprávna zodpovednosť
"Krajči už mal odísť z funkcie koncom roka 2020! Terajšiu zmenu ním sprznenej očkovacej stratégie urobil pod tlakom verejnosti a pre vrastajúci strach a obavy." Myslí si Jozef Šátek. Čítať ďalej
03 | 03 | 2021 | Ivan Brožík





Podľa analytika je naozaj "trápne dohadovať sa, kto koho vítal (keď pri 123 nakazených a 0 mŕtvych vítali Sulík s Naďom čínske lietadlo s rúškami, nikomu nepreskočilo, aby ich podozrieval zo zmeny zahraničnopolitickej orientácie na Peking) a zvlášť tragikomické je to v čase, keď sa očkovacia stratégia Európskej únie rozpadáva".


"Dohodnuté pravidlá už obišlo sedem členských štátov EÚ," poukazuje na skutočnosť Chmelár a radí: "Za toto by nemal podávať demisiu Matovič, ale predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová, ktorá svojou neschopnosťou rozpútala v Európe vakcinačnú vojnu."




Sputnik rozhádal politikov: Belousovová hovorí o záchrane z Ruska, Mikloš do toho pletie politiku
V pondelok premiér Igor Matovič na košickom letisku v tichosti vítal lietadlo, ktoré priviezlo ruskú vakcínu. Informácie o tom nemal ani rezort zahraničných vecí. Ako na to reagujú politici zisťoval portál 1pluska.sk. Čítať ďalej
03 | 03 | 2021 | Diana Zaťková