Chmelár: Potrebujeme Gorbačova západu
04 | 03 | 2021 I Diana Zaťková

Na Slovensku zúri chaos na politickej scéne, v nemocniciach, v zákazoch a povoleniach, chaos okolo vakcín a očkovania, okolo informácií a dezinformácií. No Eduard Chmelár  si vo svojom  príspevku na sociálnej sieti našiel čas a pripomenul si 90. narodeniny bývalého sovietskeho prezidenta Michaila Gorbačova.




"Dnes (streda 3. 3., pozn. HD) sa dožíva 90 rokov bývalý sovietsky prezident, reformátor a nositeľ Nobelovej ceny za mier Michail Gorbačov. Názory na jeho činnosť sa rôznia, ale dnes chcem vyzdvihnúť jeho úlohu, ktorú si na ňom cením najviac," rozpísal sa Chmelár.


Slovenský politický a mediálny analytik označuje Gorbačova za muža, ktorý ukončil studenú vojnu. Hovorí: "Nikdy by sa mu to nepodarilo, keby zotrvával vo svojom ideologickom zákope a paranoidne upodozrieval všetkých partnerov z tých najhorších úmyslov."




Nastal Matovičov teror? Vodič MHD si chcel na konečnej pofajčiť, skončil v putách! (VIDEO)
Heslo „Pomáhať a chrániť“ si zrejme zle vysvetlili dvaja policajti, ktorí na konečnej zastávke MHD nezmyselne spacifikovali vodiča autobusu. Ten si chcel pritom počas prestávky len pofajčiť. Čítať ďalej
03 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik




Podľa Chmelára bývalý prezident Sovietskeho zväzu "odvážne vyšiel z politickej ulity, ponúkol protivníkovi priateľstvo, jednostranne ohlásil odzbrojenie a ukončil konfrontáciu".





Gorbačov
Posledný sovietsky vodca Michail Michail Gorbaèov / TASR





"Potrebujeme Gorbačova Západu, ktorý nastolí ovzdušie dôvery. To je hlavný odkaz týchto dní. Namiesto paranoidných konštrukcií, zvyšovania napätia, prehlbovania nedôvery a čoraz agresívnejších vyhrážok potrebujeme odvážnych mierotvorcov.  Takých ktorí nájdu v sebe vnútornú silu, aby vyšli zo začarovaného kruhu a začali pestovať medzinárodné vzťahy na základe spolupráce, priateľstva a porozumenia.," zamýšľa sa Chmelár.


"Nič iné si z Gorbačova v čase sputnikiády nemusíte pamätať. Stačí toto: mier a priateľstvo medzi národmi."




Opitá hovorkyňa ministra Mičovského: Expresná výpoveď aj s vyvedením s ochrankou
Hovorkyňa ministra Mičovského prišla minulý piatok do práce pod parou. Po teste na alkohol a krátkom pohovore ju okamžite vyhodili. Z budovy ju vyviedla ochranka a ihneď jej zablokovali aj prístup dom počítačov. Čítať ďalej
03 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik