Buckinghamský palác vyšetruje obvinenia Meghan zo šikany
04 | 03 | 2021 I Diana Zaťková

Po tom, čo bývalý pobočník vzniesol obvinenie zo šikany proti vojvodkyni zo Sussexu, začína Buckinghamský palác vyšetrovanie, informuje portál Breitbart.


Times of London informovali o obvineniach, že vojvodkyňa vyhnala dvoch osobných asistentov a šikanovala personál. Ten sa cítil „ponížený“. Uviedli, že oficiálnu sťažnosť podal Jason Knauf, vtedajší tajomník  Meghan a jej manžela, princa Harryho. Teraz pracuje pre staršieho princa, Williama.

Palác uviedol, že je „zjavne veľmi znepokojený“ týmito obvineniami. Vo vyhlásení sa uvádza, že „sa bude zaoberať okolnosťami uvedenými v článku“ a bude sa snažiť hovoriť so súčasnými aj bývalými zamestnancami. „Kráľovská domácnosť má politiku dôstojnosti v práci už niekoľko rokov a netoleruje a nebude tolerovať šikanu alebo obťažovanie na pracovisku,“ uvádza sa v správe.

Americká herečka Meghan Markle, bývalá hviezda televíznej právnej drámy „Kravaťáci“, sa v máji 2018 vydala na zámku Windsor za Harryho, vnuka kráľovnej Alžbety II. Ich syn Archie sa narodil nasledujúci rok.

Lekcia pre EÚ:  Rakúsky kancelár Kurz obišiel úniu a na vakcíne bude spolupracovať s Izraelom
04 | 03 | 2021 | Ingrid Vrabcová


Začiatkom roku 2020 Meghan a Harry oznámili, že chcú ukončiť kráľovské povinnosti a presťahovali sa do Severnej Ameriky. Ako dôvod uviedli neznesiteľné obťažovanie a rasistické postoje britských médií. Nedávno si kúpili dom v kalifornskej Santa Barbare a čakajú druhé dieťa.

Obvinenia zo šikanovania boli hlásené štyri dni pred plánovaným vysielaním rozhovoru Oprah Winfreyovej s Meghan, o ktorom sa predpokladá, že priláka obrovské množstvo divákov. Prichádza tiež necelé dva týždne po tom, čo palác oznámil, že rozchod dvojice s úradnými povinnosťami bude konečný.

Hovorca vojvodkyne uviedol, že „bola zarmútená týmto posledným útokom na jej charakter, najmä  keď ona sama sa stala terčom šikany, a vždy bola hlboko odhodlaná podporovať tých, ktorí zažili bolesť a traumu“.

Všetky zmluvy sú tajné. Nákup vakcín zrazil EÚ na kolená a na koňa vysadil farmafirmy
Európska komisia zamlčiava informácie o nákupe vakcín. To vyvoláva množstvo otázok a, samozrejme, hnevá europoslancov, konštatuje týždenník Plus 7 dní. Čítať ďalej
04 | 03 | 2021 | Diana Zaťková