Opitá hovorkyňa ministra Mičovského: Expresná výpoveď aj s vyvedením s ochrankou
03 | 03 | 2021 I Jozef Uhlárik

Hovorkyňa ministra Mičovského prišla minulý piatok do práce pod parou. Po teste na alkohol a krátkom pohovore ju okamžite vyhodili. Z budovy ju vyviedla ochranka a ihneď jej zablokovali aj prístup dom počítačov.


Anežka Šrojta Hrdá, dnes už bývalá hvorkyňa na ministerstve pôdohospodárstva Jána Mičovského to v piatok minulý týždeň poriadne prepískla. V práci jej totiž dali fúkať a v dychu jej zistili 0,62 primile alkoholu. Dostala okamžitú výpoveď, informuje portál ereport.sk.
Vyhodená exhovorkyňa sa po expresnom padáku ani nestihla rozlúčiť s kolegami

Anežka Šrojta Hrdá šéfovala ministerskej sekcii a zároveň pôsobila aj ako hovorkyňa. Dnes už bývalej hovorkyni namerali v piatok dopoludnia v dychu 0,62 promile alkoholu. O celej kauze sa zaujímal aj portál ereport.sk a dozevdel sa zaujímavé veci.

Minister Ján Mičovský začal problém riešiť až v pondelok, no za to sa dnes už jeho bývalá hovorkyňa expresne rýchlo dozvedela resumé. Anežka Šrojta Hrdá mala absolvovať dôverný rozhovor s vedením ministerstva a po internej debate sa musela ihneď porúčať z budovy. A to za asistencie povereného bezpečnostného pracovníka. Prakticky ihneď jej mali zablokovať aj prístup do počítača, mailu a mobilu.

„Na pozícií šéfa komunikácie Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka od dnešného dňa nastáva zmena. Novým povereným riaditeľom odboru komunikácie a marketingu sa stáva Daniel Hrežík. Na pozícií strieda Anežku Šrojta Hrdú,“ informovalo ministerstvo v správe. Pritom sa v nej nič nehovorí o tom, prečo bola exhovorkyňa tak rýchlo „vybavená”, že sa nestihla ani rozlúčiť s kolegami. Odovzdala tankovaciu kartu a služobné auto. Jej pracovná agenda prešla na kolegu, ktorého sa portál ereport.sk spýtal, ako vypätá situácia na ministerstve vyzerala. Hreždík ale údajne pri tom nepríjemnom akte nebol. „Poobede som si prebral nejakú agendu a ráno poverenie. Pani Šrojtu som videl ráno tri sekundy, to bolo asi všetko, ešte keď o tom ona ani nevedela,“ opísal Hrežík celú situáciu.

Na mol opitá začala močiť pred zrakmi okoloidúcich: Plačková to na žúrke v Jasnej prehnala
Na Slovensku platí zákaz vychádzania už pomerne dlho a Slováci sú z toho už poriadne zdeprimovaní. Mnoho z nich je pritom znechutených o to viac, keď skrz sociálne siete uvidia Zuzanu Plačkovú, ako na mol opitá močí v snehu na chatovej žúrke v... Čítať ďalej
02 | 03 | 2021 | Timotej Dudka