Kedy Slovensko uzavrelo zmluvu s Ruskom a koľko bude stáť vakcinácia Sputnikom V?
02 | 03 | 2021 I Timotej Dudka
Zmluvu na nákup ruskej vakcíny Sputnik V uzavrelo Ministerstvo zdravotníctva SR s Ruským fondom priamych investícií 27. februára. Jedno balenie vakcíny má obsahovať dve dávky, informuje Nový čas.




Cena tejto vakcíny (2 dávky) má byť približne 17 eur. Uviedol to predseda vlády Igor Matovič na tlačovej konferencii v pondelok (1. marca). „Dva milióny vakcín pomôžu zaočkovať milión ľudí na Slovensku. V priebehu nasledujúcich dvoch mesiacov nám príde milión vakcín, teda pre pol milióna ľudí. Potom následne v máji a júni ďalší milión vakcín,“ objasnil Matovič.

"Priame rokovacie konanie bolo použité z dôvodu mimoriadnej udalosti nespôsobenej verejným obstarávateľom, ktorú nemohol predvídať. Vzhľadom na vzniknutú časovú tieseň preto nebolo možné uskutočniť verejnú súťaž, užšiu súťaž ani rokovacie konanie so zverejnením," uviedol rezort zdravotníctva.

Potvrdené! V Košiciach pristálo lietadlo s ruskou vakcínou Sputnik V
Pomoc z Ruska už pristála! Ako prvý o tom informoval líder SNS Andrej Danko. Vo víkendovom videu uviedol, že Slovensko rokovalo s ruskou stranou o kúpe ruskej vakcíny proti COVID-19, píše Pluska. Čítať ďalej
01 | 03 | 2021 | Timotej Dudka