Starosta Becík: Matovič urobil z ľudí testovací dobytok
01 | 03 | 2021 I Petra Demková

Podľa starostu Dvorov nad Žitavou, Branislava Becíka urobil Matovič z ľudí testovací dobytok.  "Kvôli Matovičovi sa z tvárí ľudí vytratil úsmev a šťastie," vyhlásil vo videu na FB.  


„Toto už musí skončiť,“ zdôrazňuje. starosta. „Prestaňte so špajchľovaním. Celá Európa nad tým krúti hlavou,“ vyzýva premiéra.

Starosta Dvorov nad Žitavou Becík: Nemá zmysel čakať na vládu. Zohnal som vám Ivermectin
Starosta obce Dvory na Žitavou Branislav Becík má plné zuby Matovičovho testovania. Pre ambulanciu obvodnej lekárky radšej zohnal väčšie množstvo Ivermectinu, aby mohla liečiť miestnych pacientov, píše v statuse na sociálnej sieti. Čítať ďalej
25 | 02 | 2021 | Petra Demková

Mal by ďakovať

Becík pripomína premiérovi, že by mal ďakovať samosprávam za zvládnuté testovanie. Bez obrovského úsilia v obciach, mnohých zamestnancov a dobrovoľníkov, by sa testovanie nekonalo. Napriek snahe sa títo ľudia dočkali namiesto úcty len vyhrážok a útokov od premiéra aj jeho spolupracovníkov.

Starosta opisuje zážitok s mamičkou vo svojej obci, ktorá plakala s malým dieťaťom na ulici. Nemala totiž už ani na základné potraviny. „Ona na materskej a manžel prišiel o prácu kvôli Covidu,“ popisuje situáciu Becík. Mamičke dal zo svojich vlastných peňazí.

„Zaďakovala so sklonenou hlavou a skonštatovala, že volila Vás, pán premiér. Prečo týmto ľuďom nepomôžete?“ pýta sa Igora Matoviča starosta Dvorov nad Žitavou.

Becík pripomína premiérovi, že tvrdil, že predošlá vláda každý rok ukradla zo štátneho rozpočtu 600 miliónov eur. „Predpokladám teda, že po roku vášho vládnutia máte plusový rozpočet a v kase okrem iného aj týchto vami spomínaných 600 miliónov eur. Rozdeľte ich teda ľuďom v tejto krajine!“ vyzýva starosta. Každý by dostal podľa jeho výpočtu okolo 110 Eur.

Ale asi ich tam nemáte, však? Kde je skutočná pravda?“ kladie otázky Becík. „Národ nezabúda,“ upozorňuje premiéra vzápätí.

Starosta Becík: Štát by ma vykupovať agrokomodity od našich poľnohospodárov
Starosta Branislav Becík, ktorý sa zviditeľnil keď sa postavil na odpor voči testovaniu, by chcel poradiť vláde v oblasti poľnohospodárstva. Podľa Becíka je dôležité zastabilizovať narastajúce ceny potravín a má návrh ako na to. Pravdou je, že... Čítať ďalej
22 | 02 | 2021 | Petra Demková


Branislav Becík vyzýva premiéra, aby zmenil svoj postoj a správanie a voči samosprávam a obyvateľom. Premiér podľa starostu hazarduje ľahkovážne so životmi občanov a budúcnosťou ich detí.

„Je najvyšší čas prenechať vládu odborníkom do vypísania nových volieb. Nezaslúžite si už naďalej byť premiérom nášho Slovenska. Takto to už ďalej nejde!“ končí svoje video na sociálnej sieti starosta Branislav Becík.

Odpor starostu Becíka nekončí pri testovaní. Chce otvárať malé prevádzky v obci!
Starosta Dvorov nad Žitavou ide do otvoreného boja s vládou. Na svojom Facebooku zverejnil Branislav Becík ďalšie video. Z neho vyplýva, že jeho odpor voči vláde nekončí len pri vypovedaní poslušnosti vláde v oblasti testovania. Chce vo svojej obci... Čítať ďalej
12 | 02 | 2021 | Petra Demková