Situácia je kritická a už nie je čas na hádky, politické súboje ani výčitky, tvrdí Ferenčák
01 | 03 | 2021 I Jozef Uhlárik

Svet v boji s koronavírusom upiera zrak na vakcíny. Kritický pohľad na to, ako ich máme málo, vyjadril v statuse na Facebooku poslanec Hlasu a primátor Kežmarku Ján Ferenčák.


Ferenčák si myslí, že prišiel čas činov, a nie silných rečí. Zrejme vie, o čom hovorí, pretože ako primátor Kežmarku sa rozhodol vybudovať v meste vakcinačné centrum. Ministerstvo mu to však zatrhlo, pretože v súčasnosti je u nás málo vakcín. Primátor Kežmarku chváli opatrenia odborníkov, ktoré majú logiku, hoci prichádzajú neskoro.



„A navyše keď je dôvera verejnosti k Matovičovi a Krajčimu nulová. Sme v stave, že z nemocníc na Slovensku sa vďaka nekonaniu vlády a jej chybných rozhodnutí stáva Bergamo, a preto treba konať. Dali sme požiadavku prostredníctvom nemocnice na ministerstvo zdravotníctva ohľadom zriadenia vakcinačného centra, ale bolo nám, žiaľ, zamietnuté pre nedostatok vakcín,“ píše sklamane Ferenčák.

Očakáva, že premiér Matovič, prezidentka Čaputová a všetci s kontaktami v zahraničí budú konať a vakcíny zabezpečia. "Stačí sa pozrieť do Česka, ktoré dostalo vakcíny od Francúzov alebo do Maďarska, kde sú vakcíny z Ruska aj Číny. Nie je čas na hádky, politické súboje či výčitky. Prišiel čas činov a treba chrániť ľudské životy!“ píše Ferenčák.

„Kežmarok sa už testovať nebude!“ odkazuje vláde primátor Ferenčák
Primátor Kežmarku a poslanec Národnej rady SR za Hlas-SD Ján Ferečnčák na sociálnej sieti odkazuje vláde, že u nich sa už testovať nebude. Čítať ďalej
28 | 01 | 2021 | Jozef Uhlárik ml.