Remišová bedáka nad nákupom Sputnika
01 | 03 | 2021 I sefredaktor
 Koaličná strana Za ľudí trvá na svojom postoji a je proti tomu, aby sa na Slovensku očkovalo neregistrovanými vakcínami. Spôsob, akým premiér Igor Matovič (OĽANO) privítal ruskú vakcínu Sputnik V v krajine, označila šéfka strany Veronika Remišová za absurdný, informuje TASR.
Obrovské sklamanie

"Nákup vakcín je v kompetencii ministra zdravotníctva a nesie za to plnú zodpovednosť, rovnako aj za prípadné následky. Je absurdné, akým spôsobom Igor Matovič vakcínu na Slovensku vítal, neurobil to pri žiadnej inej vakcíne a nevieme, či sa rovnako aktívne snaží nakúpiť aj iné schválené vakcíny. Je to obrovské sklamanie," skonštatovala Remišová.
Môže to poškodiť systém

Očkovať ľudí neregistrovanou vakcínou, pri ktorej Európska lieková agentúra (EMA) nepreverila riadnym spôsobom bezpečnosť a účinnosť, nie je podľa Remišovej správne. Dodala, že takýto prístup môže poškodiť a zneprehľadniť systém očkovania v krajine.
Odchod Valáška mrzí

"Rovnako nás mrzí odchod nášho poslanca Tomáša Valáška z postu predsedu európskeho výboru parlamentu v reakcii na nákup vakcíny Sputnik V," dodala Remišová. Poslanec Národnej rady (NR) SR Tomáš Valášek (Za ľudí) následne v reakcii na okolnosti nákupu vakcíny oznámil, že odchádza z vládnej koalície a vzdáva sa postu predsedu parlamentného výboru pre európske záležitosti.