Hlina: Sme rodina vznikla na princípe falusu a OĽaNO sa tvári ako Panna Orleánska
01 | 03 | 2021 I Timotej Dudka

Bývalý poslanec a expredseda KDH Alojz Hlina sa v interview pre portál HN rozhovoril o nezodpovednosti súčasnej vlády a "kresťanskej pasci". Alebo aj o tom, prečo je pre neho premiér Igor Matovič ikonou zlyhania.



Kresťanská pasca


„Umierajú tu ľudia, ktorí by nemuseli. Keby sme nemali nezodpovednú vládu, ktorá rozhodovala podľa toho, kto má vleky a koho obsesiu treba naplniť,“ nešetril kritikou Hlina. Kresťanstvo v ĽSNS, OĽaNO či Sme rodina za "pascu na ľudí".

"Všade sú kresťania. Aj v Smere, aj u kotlebovcov. Dnes nemusíte chodiť do školy, vzdelávať sa, mať za sebou nejaký príbeh. Stačí raz za pol roka rozprávať o interrupciách a byť proti LGBTI. Toto je konzervatívna agenda. No to je pasca a konzervatívna strana by mala mať širšie objatie," uviedol Hlina.

Falus a Panna Orleánska


"KDH je značka, je tu 30 rokov a je dôležité, na akom étose vznikne strana. U nás vznikajú strany na étose falusu alebo na tom, že všetci kradnú, iba ja som Panna Orleánska. Jedno je Boris Kollár, druhé OĽaNO. A tieto strany sú dnes úspešné. KDH je skutočne postavené na étose kresťanskej politiky, ktorý vie byť funkčný. Nemyslím si, že cesta vedie cez šialenstvá typu Štefan Kuffa, kotlebovci či sektárske modlitebné spoločenstvá," analyzuje politickú scénu Hlina.

Hlina: "Starí ľudia čakajú, my očkujeme aj taxikárov. Podľa Matovič to chceli vedci. Prosím Vás, ktorí?"
Igor Matovič dnes vystúpil v politickej debate v TA3. Hovorilo sa aj o tom, že na Slovensku očkujeme aj taxikárov, pričom starí ľudia v DSS čakajú zatvorení a čakajú. Alojz Hlina je zhrozený. "Obetovali starých a chorých ľudí kvôli... Čítať ďalej
28 | 02 | 2021 | Michal Filek


Po jeho výroku na adresu Igora Matoviča, „nech ďalej naháňa svojich démonov, ale nie ako premiér“, Hlina opísal podrobnejšie jeho vzťah a pohľad na súčasného premiéra. "Mne by bol Igor Matovič úplne ukradnutý, ak by bol niekde v Trnave a motal sa tam okolo svojej bráničky. Ale on je premiér a rozhoduje o mne, o mojich deťoch, o Slovensku. Preto je to dôležité. Boli sme prví, kto explicitne pomenoval, že jeho demisia je riešením. Už pred voľbami som hovoril, že s Matovičom je problém. Riskujeme, že keď to pôjde takto ďalej a nevyvodí sa politická zodpovednosť za tento stav, tak bude úspešné referendum," tvrdí exposlanec.

Čakal na smrť, aby mohol napísať status


"Matovič je pre mňa v pandémii ikonou zlyhania. Geniálny recept na pandémiu neexistuje, prečo sme práve my mali ambíciu, že ho vymyslíme? Keď niekto povie, že budeme jediní na svete, premkne ma hrôza. Recept na pandémiu nie je sexi, je nudný, nesvietia kamery. Poctivý príbeh na jej zvládnutie je v mravčej práci, v trasovaní, identifikácii nakazených, karanténe a jej kontrole. My sme zvolili cestu, že to ukážeme celému svetu, a ako to dopadlo? Hovorí sa, že kto s čím vychádza, tým aj schádza. Matovič, keď oznamoval svoj geniálny plán, potreboval silnú smrť. Na Orave predtým, ako sa malo robiť plošné testovanie, umrel lekár. Bolo to o pol desiatej večer. O desiatej už mal Matovič napísaný status. Čakal na tú smrť a ona mu pomohla. Úmrtia teraz, ktoré sú toho dôsledkom, by mali byť jeho koncom," kritizuje Hlina.

Hlina: Keď sa situácia úplne vymkne z rúk, Matovič príde s odhalením sprisahania homosexuálnej lobby
23 | 02 | 2021 | sefredaktor