Starostka Karlovej Vsi: akú lobistickú skupinu zastupuje vo vláde Štefan Holý?
25 | 02 | 2021 I Petra Demková

Starostka bratislavskej mestskej časti Karlova Ves Dana Čahojová v statuse na sociálnej sieti tvrdí, že vicepremiér Štefan Holý lobuje za developerov. Reaguje tak na škandalózne obvinenia Holého, že obce a mestá sú skorumpované a zlyhali pri výstavbe bytov.


Starostka Karlovej Vsi Čahojová: Vláda núti samosprávy hrať ruskú ruletu
07 | 02 | 2021 | editor01hd


Starostku mestskej časti dvihli zo stoličky arogantné vyjadrenia vicepremiéra na adresu starostov a primátorov. „Vyhlásenie, že za nedostatkom bytov je zlyhanie stavebných úradov, je tak hlbokým nepochopením a tak jednostranným prodeveloperským videním, že je najvyšší čas sa nahlas pýtať, akú lobistickú skupinu zastupuje vo vláde pán Štefan Hollý,“ napísala Čahojová.

Pritom, aj ona pomohla k vzniku súčasnej vlády. „Táto vláda je aj mojou vládou. Pomohla som ju zvoliť. Vložila som do nej ako mnoho iných ľudí obrovskú nádej a neutíchajúcu túžbu po dobre spravovanej spoločnosti. Keď ma predstavitelia mojej vlády urazia prvý alebo druhý krát, poviem si, stane sa. Nie som urážlivá a keď sa rúbe, lietajú triesky. Aj chyby sa stanú. Keď sa urážky stanú pravidelnou súčasťou vyhlásení najvyšších predstaviteľov mojej vlády a kopia sa chyby na chyby, moja vláda sa mi odcudzuje. Túžba po dobre spravovanom Slovensku neslabne, ale podpora mojej vlády sa pozvoľna mení na ľahostajnosť k jej osudu,“ napísala starostka.

„Múdra vláda potrebuje spojencov aj na úrovni obcí a nevytvára si z troch tisícok samospráv opozíciu. Múdra vláda vie, že samosprávy zblízka kontrolujú vlastní voliči a starostovia sú vystavení permanentným tlakom na čo najobjemnejšiu, a teda čo najvýnosnejšiu výstavbu. Tá je najmä v Bratislave vážnym komunálnym problémom. Pripravovaný stavebný zákon má biznisu otvoriť stavidlá viac, ako budeme schopní stráviť. Je načase sa ozvať," dodala Čahojová.

Starostka Karlovej Vsi Čahojová: Zrušili výnimku na nákupy pre ľudí bez negatívneho testu?
06 | 02 | 2021 | editor01hd