Sme potravinovým smetiskom Európy. Urobí z nás Remišová aj smetisko vakcinačné?
25 | 02 | 2021 I Petra Demková

Veronika Remišová odmieta pre Slovákov Sputnik V. Bojuje však za vakcínu od spoločnosti AstraZeneca. Túto vakcínu mnohé krajiny odmietajú pre zdravotné riziká. V Nemecku nie je o britsko-švédsku vakcínu skoro žiaden záujem.


Minister zahraničných vecí Ivan Korčok a vicepremiérka Veronika Remišová majú pre Slovákov v hľadáčiku práve vakcínu AstraZeneca. Čím sú naši politici motivovaní?


Vakcíny proti Covid-19 sú viac nástrojom politiky než zdravotníctva
Redakčný materiál portálu davdva.sk Naši čitatelia už zrejme vedia o tom, že politickým rozhodnutím vláda SR odmietla objednať od Ruska vakcínu Sputnik V. Hlavným dôvodom je to, že vakcínu zatiaľ neschválila EMA – Európska zdravotnícka agentúra... Čítať ďalej
25 | 02 | 2021 | sefredaktor

Európsky bojkot AstraZeneca


Na stránke Zdrojj sa objavil zaujímavý komentár aj s linkami na relevantné články. Komentár nesie názov „Sme potravinovým smetiskom Európy. Urobí z nás Remišová aj smetisko vakcinačné? Dovezú Remišová s Korčekom na Slovensko vakcínu, ktorú Nemci húfne odmietajú?“

V komentári sa dočítame, že 13 krajín Európy, menovite Taliansko, Španielsko, Francúzsko, Nemecko, Belgicko, Grécko, Dánsko, Holandsko, Švédsko, Poľsko, Rakúsko, Nórsko a Švajčiarsko zaviedlo obmedzenia na používanie nízko účinnej vakcíny proti Covidu AstraZeneca s veľkým počtom vedľajších účinkov.

Švajčiarsko vakcínu odmietlo vôbec schváliť na použitie; Taliansko, Belgicko a Španielsko ňou budú očkovať len mladších ako 55 rokov. Ostatné spomenuté krajiny budú očkovať len mladších ako 65 rokov. Špeciálne v Nemecku sa vakcína od AstraZeneca stretáva s mimoriadnou ne-popularitou. Balenia stoja v nemeckých skladoch a regáloch.

Žobrák Korčok


Minister Korčok sa však v posledných dňoch vyjadril, že kvôli zlej situácii bude od štátov západnej Európy žobrať o uvoľnenie vakcín pre Slovensko z ich vlastných kapacít. Zároveň Korčok trvá na tom, aby sme používali vakcíny, ktoré už schválila lieková agentúra EÚ, teda aj AstraZeneca. „Extrémnou rusofóbiou známy minister otvorene brojí proti ruskej vakcíne Sputnik V,“ píše sa v komentári.

Môže mať očkovaný proti kovidu viac práv ako neočkovaný?
Môže, alebo nemôže? "Jednoznačne nie!" Očkovaný nemôže mať viac práv, ako ten, čo vakcínu nedostal," píše advokát Peter Weis z kancelárie Weis a Partners. Čitateľom Hlavného denníka ponúkame jeho odôvodnenie v plno rozsahu. Čítať ďalej
24 | 02 | 2021 | Michal Filek


„V súvislosti s aktivitou ministra Korčoka vyznieva veľmi zaujímavo výrok ďalšej rusofóbnej členky Matovičovej vlády Veroniky Remišovej. Tá sa nechala počuť, že bude na vláde žiadať zmenu očkovacej stratégie tak, aby vakcínou AstraZeneca mohli byť očkovaní všetci občania a aby sa odstránilo obmedzenie do 55 rokov. Pani Remišová už nie je len odborníčka na všetko, ale zjavne už aj na zdravotníctvo,“ píše sa v komentári.

Smetiarka Remišová


Zoberie si Remišová na zodpovednosť úmrtia, ktoré budú následkom? O čo sa to vlastne pani predsedníčka usiluje? Znížiť populáciu Slovenska?

Je možné, že Korčok a Remišová k nám dovezú vakcínu s najhoršou históriou od AstraZeneca, ktorej majú v Nemecku prebytok, práve kvôli jej ne-popularite? Dlhodobo máme na Slovensku problém s dovážaním nekvalitných potravín zo západnej Európy. Robia z nás potravinové smetisko. Urobia z nás to isté aj v prípade vakcín? Pošlú k nám vakcínu, ktorú sami nechcú?

A toto už nie sú experimenty, pani Remišová?

Zlé vysvedčenie pre AstraZeneca: desiatky chorých učiteľov po očkovaní v Taliansku
Desiatky talianskych učiteľov ochorelo po tom, čo sa cez víkend naočkovali vakcínou AstraZeneca proti koronavírusu v severotalianskom meste Treviso, informuje portál Breitbart. Čítať ďalej
23 | 02 | 2021 | Diana Zaťková