Denník N riadia politici z Progresívneho Slovenska. Redaktorka Tódová paktuje so Záleskou
25 | 02 | 2021 I editor01hd
Denník N riadia politici z Progresívneho Slovenska. Dokazujú to zmeny v jeho redakčnej rade, informuje portál mediahub.sk.

Členka strany Progresívne Slovensko (PS) Zora Jaurová odstúpila z redakčnej rady Denníka N v januári. Celý čas sedela na dvoch stoličkách. Bola v redakčnej rade provládneho N aj v správnej rade PS. Čelom redakčnej rady Denník N je aj ďalší člen PS Michal Meško. Je zároveň majiteľom siete kníhkupectiev Martinus, ktoré odmietajú alebo komplikujú predaj kníh s neliberálnou ideológiou.

Redakčná rada denníka bude po novom fungovať v zložení Michal Vašečka (predseda), Martin Bútora, Péter Hunčík, Eva Kováčechová, Michal Kaščák, Michal Meško a Erik Tabery. Bútora a Hunčík sú známi blízkymi vzťahmi s veľvyslanestvom USA na Slovensku. Bútora bol dokonca slovenským veľvyslancom v USA počas Dzurindovej vlády.

Amnesty International odobrala Navaľnému štatút "väzeň svedomia"
25 | 02 | 2021 | sefredaktor


Jaurová je nielen členkou PS a jeho správnej rady, ale v minulosti stranu aj finančne podporovala. Písmeno N v názve denníka má symbolizovať nezávislosť. Tieto noviny zároveň pravidelne pranierujú iné weby a označujú ich za konšpiračné. Ako môže byť Denník N nezávislý, keď ho riadia politici, redakcia nikdy nevysvetlila. Jej redaktori takisto nikdy nevysvetlili, kto im dal oprávnenie, aby označovali konkurenciu za konšpiračnú.

Prednedávnom vyšlo najavo, že redaktorka Denníka N Monika Tódová má blízky vzťah so sudkyňou Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) Pamelou Záleskou. Na základe výpovedí kajúcnikov sudkyňa posiela do väzby politikov, policajných funkcionárov a sudcov.

Prostredníctvom Tódovej unikajú zo ŠTS na verejnosť nezákonným spôsobom informácie. Ide napríklad o zápisnicu o hlasovaní senátu v kauze Kuciak. Tódová dostáva z ŠTS prednostne uznesenia práve vo veciach, v ktorých rozhoduje Záleská.

Kajúcnik Makó mení výpoveď. Pôjde si sadnúť naspäť do chládku, kam patrí?
25 | 02 | 2021 | editor01hd