Blaha odkazuje Matovičovi: Vy ste tou najväčšou hanbou národných dejín
25 | 02 | 2021 I Jozef Uhlárik

Situácia v slovenských nemocniciach je veľmi kritická a vôbec sa nezlepšuje. Stav v nich je až taký zlý, že našich pacientov zrejme budeme prevážať do Nemecka. Práve tento fakt v statuse na Facebooku kritizuje poslanec Smeru Ľuboš Blaha.


Slovensko boj s pandémiou koronavírusu nezvláda a prehráva na celej čiare. V našich nemocniciach je to až také zlé, že premiér Igor Matovič požiadal o pomoc nemeckú kancelárku Angelu Merkelovú. Niektorých pacientov chce previezť do Nemecka. Blaha tento nápad podrobil ostrej kritike.
Postavte Matovičovi sochu

„Premiér Matovič je vo zvládaní pandémie až tak mimoriadne úspešný, že nám dnes slávnostne oznámil, že našich pacientov, ktorých je najviac na svete, chce posielať do Nemecka. Lebo už u nás nie je kde. Aký môže byť lepší dôkaz jeho zlyhania, že už nedokáže ani spravovať vlastnú krajinu. A musia nás zachraňovať iné štáty. Ale on to ešte prezentuje ako spásonosný výkon svoje diplomacie. Sme jednotky v umieraní, bravó, gratulujeme!“ píše Blaha.

Matovičovi by sme podľa neho mali postaviť aj sochu za to, ako skvele to dohodol. „Áno, pán premiér, tento váš zaslúžilý čin sme ako míľnik dosiahli iba vďaka tomu, že si vás kancelárka Merkelová obľúbila. Lebo ste jej kedysi priniesol slivkový koláč. Bol to fakt bohovský plán,“ dodáva poslanec.



Matovič zničil životy viac ľuďom než Covid, konštatuje Ľuboš Blaha
16 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik

Matovič nás degradoval na zúboženú krajinku

„Slováci umierajú v stovkách denne, a tak pošleme obete do Nemecka. Perfektné! Ľahké prípady zvládnu slovenské nemocnie a tie ťažké nevydržia prevoz do Nemecka. To vidí aj slepý. Čo sú toto, preboha, za nápady?“ pýta sa Blaha. Chce vedieť, aká rodina pustí svojho najbližšieho do Nemecka, kam sa k nemu nikdy nedostane a už ho viac neuvidí.

Blaha dáva za príklad Poľsko, kde uvoľňujú opatrenia a sú z najhoršieho dávno vonku. „Je to o tom, aká schopná alebo neschopná je vláda. A tá naša je tá najneschopnejšia na svete. Nepomáha ľuďom, iba ich zráža k zemi. V mene ochrany zdravia im berie živobytie a dôstojnosť. No v ochrane zdravia sme najhorší na svete a v ekonomickej ochrane takisto - naozaj fantastický trade-off,“ konštatuje Blaha.

Premiér nás podľa neho degradoval na zúboženú africkú krajinku, ktorá potrebuje humanitárnu pomoc od iných štátov. Do takéhoto chaosu Slovensko priviedol Matovič. "A vy ešte máte tú drzosť to prezentovať ako svoj diplomatický úspech. Vy ste tou najväčšou hanbou národných dejín,“ končí status Blaha.

Blaha: Ľudia neumierajú kvôli Covidu, ľudia umierajú kvôli Matovičovi!
Rúška sú povinné prakticky v celej Európe a za ich nenosenie sú aj u nás pokuty. Poslanec Ľuboš Blaha preto ostro skritizoval premiéra Igora Matoviča za to, že na tlačovke premiérov V4 bol bez rúška. Čítať ďalej
18 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik