Poľsko plánuje kontroly na hraniciach so Slovenskom a Českom
24 | 02 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Podľa poľského ministra zdravotníctva Adama Niedzielskeho plánuje poľská vláda zaviesť kontroly na svojich hraniciach s Českou republikou a Slovenskom. Vzhľadom na veľmi vážnu epidemiologickú situáciu v oboch susedných krajinách chcú Poliaci obmedziť dopravu na svojej južnej hranici, informuje nemecký portál boerse-online.de.


Niedzielski to povedal v stredu v rozhovore pre rozhlasovú stanicu Tok.fm. Pravdepodobne to bude platiť už od tejto soboty. Nedávno v súvislosti s možným zavedením kontrol na vnútorných hraniciach Európskej únii uviedol, že Poľsko zvažuje povoliť vstup do krajiny len tým, ktorí sa budú vedieť preukázať negatívnym testom na COVID-19.


Opäť prísne koronové reštrikcie


Podľa ministra zdravotníctva Poľsko v  stredu zaregistrovalo 12 146 nových infikovaných za 24 hodín. „Zo dňa na deň to dynamicky rastie,“ – povedal Niedzielski. Vláda v Poľsku preto zvažuje, že zmiernené opatrenia, ktoré sa zaviedli pred dvoma týždňami,  opäť vystriedajú prísne koronové reštrikcie, znovu sa zatvoria hotely a lyžiarske strediská. Šále prekrývajúce ústa a nos, by už prípustné byť nemali. Vystriedať ich majú chirurgické rúška a respirátory FFP2, uzatvára boerse-online.de.