Primátor Popradu Anton Danko musí vysvetľovať škandál s prednostným zaočkovaním
23 | 02 | 2021 I Jozef Uhlárik

Popradský primátor Anton Danko si zavaril, pretože anonym ho udal, že sa dal prednostne zaočkovať proti koronavírusu aj so svojou rodinou. On to na sociálnej sieti kategoricky poprel tvrdením, že vakcínu mal dostať iba on.


Na Slovensku sa neustále diskutuje o tom, ktorí ľudia by mali byť zaočkovaní vakcínou proti koronavírusu prednostne, a ktorí až neskôr. Medzi prvých sa sám zaradil primátor Popradu Anton Danko. Podľa mailu anonyma nechal zaočkovať i celú rodinu, informuje portál topky.sk. Primátor sa na sociálnej sieti bráni, že zaočkovaný bol iba on. Má na to aj vysvetlenie.
Natrel ho anonym

„Po Poprade sa hovorí, že popradský primátor Anton Danko a jeho rodina už sú zaočkovaní americkou vakcínou? Očkovanie údajne absolvovali v popradskej nemocnici,“ píše anonym.

„Ak je to pravda, mohli by ste sa opýtať primátora Danka, či vie Popradčanom poradiť, ako sa dá predbehnúť v poradovníku, v ktorom čakajú tisíce rizikových ľudí a Popradčanov?“ pýta sa pisateľ. Primátor nepoprel, že bol zaočkovaný. Vrak vôbec nie je pravda, že bola zaočkovaná aj celá jeho rodina. Vidí však podozrenie v prípade rozoslania anonymu.


Vysvetlenie primátora

„Asi je to len zhoda náhod, že po mojich otázkach na člena predsedníctva strany Za ľudí pána Majerského ohľadom vakcíny Sputnik V bol dnes médiám rozoslaný anonym,“ konštatuje v statuse na sociálnej sieti primátor Danko.

„Pravda je však taká, že zaočkovaný som len ja. A to preto, že Popradská nemocnica požiadala začiatkom januára o zoznam piatich osôb z okresného úradu, mestského úradu, hasičov a polície na zaregistrovanie do pozície náhradníkov na očkovanie, ktorí budú pozvaní jedine v prípade, ak by v niektorý deň hrozilo znehodnotenie vakcíny. Tak sa aj stalo, z tohto dôvodu som bol privolaný 15. januára a zaočkovaný pár minút pred koncom pracovnej doby,“ vysvetľuje primátor.

Okrem neho vraj nikto z jeho rodiny zaočkovaný nebol. „ Veľmi ma mrzí, že niekto sa neštíti napadnúť v rámci politického boja aj moju rodinu a klamstvo k tomu používa ako zbraň. O takýchto ľuďoch si môžete urobiť názor aj sami,“ napísal Danko.

Vyzerá to tak, že vláda má svoje zoznamy "vyvolených", šíri sa internetom
Mediálny ťah, či bežná záležitosť prominentného očkovania a zoznamy vyvolených? Taraba a Drucker reagujú Čítať ďalej
12 | 01 | 2021 | Gabriel Matta