Duch svätý ochránil Krajčího - zostane ministrom
23 | 02 | 2021 I sefredaktor
Hoci sa z radov koaličných strán SaS a Za ľudí ozývali hlasy volajúce po odstúpení ministra zdravotníctva Mareka Krajčího (OĽaNO), žiadne zmeny vo vláde sa diať nebudú. Minimálne nie v najbližších dňoch či týždňoch, informuje portál aktuality.sk.








Podľa informácií Aktuality.sk z dobre informovaných zdrojov z prostredia vládnej štvorky,  sa koaličná rada v pondelok večer nezhodla na žiadnom prípadnom vyvodení politickej zodpovednosti. Pôvodne pritom viacerí politici z SaS a zo strany Za ľudí žiadali odstúpenie šéfa rezortu zdravotníctva Mareka Krajčího. 


To ale OĽaNO odmietalo a poukazovalo na zodpovednosť tých ministrov, ktorí nehlasovali pred vianočnými sviatkami za prísnejší lockdown. Ten žiadal práve Krajčí a odborníci z Pandemickej komisie.



„Nemali by sme odvolávať obete, ale páchateľov. Marek Krajčí bol jediným dlhodobým zástancom striktnejších opatrení a snažil sa prehovoriť do duše ostatným ministrom. A bohužiaľ na vláde sedeli ľudia, ktorí hovorili "otvorme reštaurácie, otvorme obchody," skonštatoval predseda vlády Igor Matovič pre Aktuality.sk.

Minister zdravotníctva Krajčí nie je schopný týždeň podpísať povolenie pre Ivermectin
Na absurdné konanie Mareka Krajčího upozorňuje Tomáš Drucker na Facebooku. Už týždeň má údajne na stole minister zdravotníctva žiadosť o skupinové povolenie neregistrovaného lieku – Ivermectinu, ale podpis stále chýba. Čítať ďalej
21 | 02 | 2021 | Petra Demková


Skloňovať sa tak mala napríklad nielen demisia Krajčího, ale aj ministra hospodárstva Sulíka. Ten totiž viackrát navrhoval otváranie obchodov či reštaurácii napriek rastúcemu počtu pozitívnych prípadov a pacientov s Covid-om v nemocniciach.

Náhrada za Krajčího? Sulík vidí hneď niekoľko silných mien
Minister hospodárstva a predseda SaS Richard Sulík uviedol, že vidí hneď niekoľko silných mien ako náhradu za ministra zdravotníctva Mareka Krajčího (OĽANO), informuje portál HN. Čítať ďalej
21 | 02 | 2021 | Timotej Dudka


Koaličné strany našli predbežnú zhodu v  otázke predĺženia núdzového stavu, o ktorom má . Práve o tom má rozhodovať v stredu parlament. Viacerí poslanci vládnych strán pritom upozorňovali, že návrh nemusia podporiť a kládli viaceré požiadavky, medzi nimi napríklad predstavenie opatrení, ako chce vláda pomôcť tým podnikateľom, na ktorých lockdown dopadol najtvrdšie.





Napokon sa však zrejme nájde dosť hlasov v koalícii, ktoré by mali predĺženie núdzového stavu podporiť. Podľa nového legislatívneho rámca totiž musí takéto rozhodnutie vlády do 20 dni odobriť aj národná rada. Ak by sa tak nestalo, núdzový stav by prestal platiť.