Starosta Becík: Štát by ma vykupovať agrokomodity od našich poľnohospodárov
22 | 02 | 2021 I Petra Demková

Starosta Branislav Becík, ktorý sa zviditeľnil keď sa postavil na odpor voči testovaniu, by  chcel poradiť vláde v oblasti poľnohospodárstva. Podľa Becíka je dôležité zastabilizovať narastajúce ceny potravín a má návrh ako na to. Pravdou je, že jeho návrh by pomohol ako poľnohospodárom tak aj bežným ľuďom.   


Odpor starostu Becíka nekončí pri testovaní. Chce otvárať malé prevádzky v obci!
Starosta Dvorov nad Žitavou ide do otvoreného boja s vládou. Na svojom Facebooku zverejnil Branislav Becík ďalšie video. Z neho vyplýva, že jeho odpor voči vláde nekončí len pri vypovedaní poslušnosti vláde v oblasti testovania. Chce vo svojej obci... Čítať ďalej
12 | 02 | 2021 | Petra Demková


„Len pred pár dňami som avizoval hrozbu nárastu cien potravín a aby vláda zvážila zníženie DPH na základné potraviny,“ začína svoj príspevok na sociálnej sieti Becík. „A máme to tu!“ píše ďalej. „V dnešných správach odznelo, že pekári budú musieť postupne otvárať dodávateľské zmluvy s obchodnými reťazcami a žiadať o zvýšenie odbytových cien. Svetové ceny pšenice v posledných mesiacoch lámu rekordy a v marci má zdražieť o ďalších 25%. Prognózy predpovedajú dramaticky vysokú cenu obilia minimálne do novej úrody. To by mohlo spôsobiť výpadok objemu obilia na trhu v druhom polroku, čo by zase znamenalo udržanie vysokých cien aj v ďalšom období,“ upozorňuje.

„Slovensko nie je tak veľká krajina aby sme dokázali ovplyvňovať svetové ceny,“ píše na rovinu. „Ak ale štát nechce znižovať DPH na základné potraviny, tak by mal aspoň zvážiť výkup agrokomodít od poľnohospodárov do štátnych hmotných rezerv a tak zastabilizovať narastajúce ceny potravín. Ak priemerná domácnosť minie denne len 2 eurá na pečivo, tak týmto nárastom zaťažíme naše peňaženky do plusu o viac ako 180 eur ročne,“ vypočítal starosta Dvorov nad Žitavou.

Starosta Becík si napriek Matovičovým vyhrážkam za svojím stojí. A nie je sám
Starosta Dvorov nad Žitavou Branislav Becík patrí medzi prvých, ktorí sa otvorene vzopreli premiérovi Matovičovi. Vyslúžil si za to síce od neho vyhrážky, no mnohí stoja za ním. Čítať ďalej
09 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik